Samochód elektryczny

Ogólne dyskusje o naszym hobby.

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 45

Re: Samochód elektryczny

Post napisał: strikexp » 14 paź 2022, 19:57

jasiu... pisze:
14 paź 2022, 18:46
A w Paryżu na Champs-Élysées już nie. Podobnie we Włoszech. Do tysiąca euro przyjmują gotówkę, ale jeśli chcesz garnitur za 1200€ musisz płacić kartą.
Te Wasze totalitaryzmy to nie mój problem. Zapraszam bogatych Niemców do mnie, tu swobodnie wydadzą swoją gotówkę :mrgreen:
jasiu... pisze:
14 paź 2022, 18:46
Wiem, że nie rozumiesz, przetłumaczę.
Już sobie tak nie komplementuj Niemcu z importu. Ja też języków się uczyłem.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 115

Post napisał: jasiu... » 15 paź 2022, 11:06

cawboy pisze:
14 paź 2022, 18:53
Człowieku ślepy jesteś jak pień jak nie widzisz co Niemcy z UE chcą zrobić, równość, te same uprawnienia?...Serio?
Ursula von der !Liar! czyni cuda.

A to Niemcy wciągały Polskę do Unii, czy Polska sama się tam wpychała? No to jest na takim miejscu, jakie jej dali, a bajki o równości - no cóż, ładnie brzmią.
drzasiek90 pisze:
14 paź 2022, 19:09
tam jest full gości. Naprawdę FULL, z czego 90 % to Niemcy.
Podrążyłem temat.

https://www.sonnenklar.tv/suchen/weltwe ... preis,auf)

Obrazek

Jeśli tygodniowy pobyt dla dwóch osób od niedzieli do niedzieli w listopadzie kosztuje z pełnym wyżywieniem 416 euro, na dzisiejsze 1996.8 złotych!!!!

Ty kupuj w Schauinslandzie! Jeśli płacisz po 300 to za siedem dni wychodzi 2100! Jak by nie było, stówę drożej, niż ci smutni Niemcy!

No właśnie, czemu Niemcy mają taniej od ciebie?
drzasiek90 pisze:
14 paź 2022, 19:09
Jakbyś tak poszukał, to zawsze znajdzie się niezadowolony klient.
Obok dziesięciu peanów napisanych osobiście z różnych kont przez menadżera hotelu.
tuxcnc pisze:
14 paź 2022, 19:33
A co można myśleć o debilce, która jadła twardego łososia?
Skoro ten hotel udziela takich rabatów, to faktycznie muszą oszczędzać np. na pensji kucharza, przyjmują byle kogo, kto tego łososia marnuje, zamiast odpowiednio przyrządzić.
Daniu pisze:
14 paź 2022, 19:55
A możecie wyjaśnić co to ma wspólnego z samochodem elektrycznym? 😀
Jak to co, możesz elektrykiem jechać tam na urlop. Chyba słupek do ładowania w tym Jarosławcu się znajdzie?
strikexp pisze:
14 paź 2022, 19:57
Ja też języków się uczyłem.
Ja wiem, ja tylko jestem przekonany, że wśród licznych opanowanych przez ciebie języków nie ma tego jedynego, niemieckiego.

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 22

Post napisał: tuxcnc » 15 paź 2022, 11:17

jasiu... pisze:
15 paź 2022, 11:06
Skoro ten hotel udziela takich rabatów, to faktycznie muszą oszczędzać np. na pensji kucharza, przyjmują byle kogo, kto tego łososia marnuje, zamiast odpowiednio przyrządzić.
Nie.
Po przeczytaniu wpisu tej idiotki mam nieodparte wrażenie, że i łosoś był dobry i kucharz był dobry, tylko tę snobkę wszystko tam w język gryzło bo było zbyt tanie i zbyt pospolite.
No to po cholerę do takiej spelunki dla biedaków pojechała?
Powinna pójść do renomowanej knajpy i za jeden obiad zapłacić więcej niż za tydzień pobytu na tej melinie.
I to tyle na ten temat.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 15 paź 2022, 13:47

tuxcnc pisze:
15 paź 2022, 11:17
mam nieodparte wrażenie, że i łosoś był dobry i kucharz był dobry, tylko tę snobkę wszystko tam w język gryzło
Niekoniecznie. Problem w tym, że jeśli łosoś będzie zbyt długo smażony, albo po smażeniu trafi do piekarnika, żeby nie wystygł, to stwardnieje. To naprawdę wymagająca ryba i jeśli kucharz nie umie sobie z nią poradzić, powinien zastąpić ją dorszem, z którym takich problemów nie ma.

Tak na marginesie, jeśli chcesz sprawdzić jakość restauracji, zamów kaczkę, o ile jest w karcie. To najtrudniejsze zadanie dla kucharza, który z wykształcenia jest magistrem geografii, ale na kuchnię trafił, bo innej roboty nie było.

Znam wiele bardzo tanich restauracji, gdzie można pysznie zjeść, a więc to chyba nie wiąże się z prestiżem.

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 61
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 15 paź 2022, 18:10

jasiu... pisze:
Byłeś? Widziałeś?
Ja byłem, widziałem, mówię ci jak jest.
Ty nie byłeś, nie widziałeś ale jak zwykle wiesz lepiej?
Współczuję twojej żonie, że twoje zawsze musi być na wierzchu. Pewnie ją z kopytami do nieba wezmą, że z tobą wytrzymuje.
Bierzesz czasem pod rozwagę to, że możesz nie mieć racji?
Nie chodziło tu o ocenę konkretnego miejsca, lecz podałem miejsce w którym wielokrotnie spotykam Niemców.
Ty przekształcasz to w rozmowę o kiepskim kucharzu i zepsutym łososiu. A ci Niemcy to na pewno nie są Niemcy i tak naprawdę to pewnie mam zwidy. A oczywiście ty to wiesz, bo przecież zawsze masz rację, a żeby to potwierdzić jak zwykle wymyśliłeś historyjkę.
ehhh
jasiu... pisze:
15 paź 2022, 13:47
Tak na marginesie, jeśli chcesz sprawdzić jakość restauracji, zamów kaczkę, o ile jest w karcie. To najtrudniejsze zadanie dla kucharza, który z wykształcenia jest magistrem geografii, ale na kuchnię trafił, bo innej roboty nie było.
Jest tam i kaczka, konkretnie pierogi z kaczką. Polecam spróbować, bywają na kolację, rozchodzą się jak ciepłe bułeczki :)
Pewnie na ten dzień przychodzi taki inny lepszy kucharz, bo tamten co łososia niedobrego zrobił na pewno był tani i kaczki nie umie przygotować :)
Z mojej strony już koniec dywagacji o hotelu, łososiu i tanim kucharzu.
Ty baw się dalej.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 15 paź 2022, 19:27

drzasiek90 pisze:
15 paź 2022, 18:10
Ty mnie nie zrozumiałeś chyba. Jak za taką cenę, 412 euro z pełnym wyżywieniem dla dwóch osób, to ja uważam, że hotel jest rewelacyjny. Ja za tydzień płaciłem co najmniej 3 razy tyle. Nawet jeśli coś nie będzie tak, to można wówczas to uzupełnić w lokalnych knajpkach.

I kto wie, czy nie wymyślę kiedyś spotkania ze znajomymi, czy rodziną w tym miejscu. Tanio, a ode mnie to niecałe tysiąc kilometrów, w jeden dzień swobodnie się zrobi. Inna opcja - do Gdańska samolotem, dalej do Słupska czy do Sławna pociągiem, a te resztę choćby taksówką.

Ja naprawdę dziękuję za ten namiar, tym bardziej, że z biura, które ma hotel w ofercie, nie raz kupowałem wyjazdy.
drzasiek90 pisze:
Współczuję twojej żonie, że twoje zawsze musi być na wierzchu.
Nie zawsze, bo co do kuchni ona jest bardziej wybredna, no ale gotuje po mistrzowsku.
drzasiek90 pisze:
konkretnie pierogi z kaczką.
Nie zrozumiałeś, więc ci wyjaśniam. Pierogi robi się z mięsa mielonego i zawsze wyjdą dobre. Kaczka ma mięso suche, bez tłuszczu. A tłuszcz odpowiada za przenoszenie smaku. I naprawdę tylko bardzo dobry kucharz potrafi kaczkę zrobić smaczną, żeby nie była przesuszona jak wiór. A w wielu miejscach jest sucha, bo kucharz za długo trzymał na ogniu, tłuszcz był za ciepły, albo czasem zdarza się niedosmażona. To bardzo wymagające doświadczenia mięso.

Drugim takim jest tuńczyk. Nie z puszki, ale stek z tuńczyka. Rzadko kto potrafi zrobić tak, żeby w środku był soczysty, a nie twardy jak podeszwa.

RafalR87
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4

Post napisał: RafalR87 » 09 lis 2022, 12:36

drzasiek90 pisze:
jasiu... pisze:
Byłeś? Widziałeś?
Ja byłem, widziałem, mówię ci jak jest.
Współczuję twojej żonie, że twoje zawsze musi być na wierzchu. Pewnie ją z kopytami do nieba wezmą, że z tobą wytrzymuje.
Bierzesz czasem pod rozwagę to, że możesz nie mieć racji?
Nie chodziło tu o ocenę konkretnego miejsca, lecz podałem miejsce w którym wielokrotnie spotykam Niemców.
Ty przekształcasz to w rozmowę o kiepskim kucharzu i zepsutym łososiu. A ci Niemcy to na pewno nie są Niemcy i tak naprawdę to pewnie mam zwidy. A oczywiście ty to wiesz, bo przecież zawsze masz rację, a żeby to potwierdzić jak zwykle wymyśliłeś historyjkę.
ehhh
jasiu... pisze:
15 paź 2022, 13:47
Jest tam i kaczka, konkretnie pierogi z kaczką. Polecam spróbować, bywają na kolację, rozchodzą się jak ciepłe bułeczki :)
Pewnie na ten dzień przychodzi taki inny lepszy kucharz, bo tamten co łososia niedobrego zrobił na pewno był tani i kaczki nie umie przygotować :)
Z mojej strony już koniec dywagacji o hotelu, łososiu i tanim kucharzu.
Ty baw się dalej.
Skąd sie wziął temat kuchni w temacie samochody elektryczne ?:D Swoją drogą, nie jadłem nigdy pierogów z kaczką. osobiście za tym mięsem bardzo średnio przepadam. podobnie jak za gęsiną

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 09 lis 2022, 12:46

RafalR87 pisze:
09 lis 2022, 12:36
Skąd sie wziął temat kuchni w temacie samochody elektryczne ?:D Swoją drogą, nie jadłem nigdy pierogów z kaczką. osobiście za tym mięsem bardzo średnio przepadam. podobnie jak za gęsiną
A ja nie wiem :)
Ta rozmowa była w "Forumowym przedszkolu".
Chyba jakiś nadgorliwy moderator coś namieszał, bo tamten temat zniknął a teraz jakieś fragmenty pojawiły się w zupełnie innym temacie :)

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 45

Post napisał: strikexp » 13 lis 2022, 23:40

Tak wiem, że Tesla to nie tyle elektryczny samochód co samochód ze sztuczna inteligencją. Ale w sumie chodzi tutaj o to co się dzieje jak elektronika zeświruje:
https://milanos.pl/vid-215514-Awaria-Te ... miast.html

drzasiek90
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: drzasiek90 » 14 lis 2022, 08:57

Noi kierowca nie mógł użyć hamulca?
Przecież ten samochód, nawet jak działa jakkolwiek a automacie to nadal pod nogą posiada hamulec.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne Dyskusje o Hobby”