czym się różni koło pasowe ha a hb
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Romanie, czy Ty cały internet masz skatalogowany w głowie? Dzięki.
Kolejna rzecz, którą sobie wydrukuję i pójdzie na ścianę warsztatu. Trochę tam już tego jest - łozyska, gwinty, rury. Mój Poradnik nie zawiera tej tabeli, inaczej już dawno by wisiała.
Kolejna rzecz, którą sobie wydrukuję i pójdzie na ścianę warsztatu. Trochę tam już tego jest - łozyska, gwinty, rury. Mój Poradnik nie zawiera tej tabeli, inaczej już dawno by wisiała.
Usługi ślusarskie, spawanie (MAG, TIG) Katowice.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
A zdjęcia prowadzą do przepisanego całego rozdziału z tej księgi. I do rysunków, do kŧórych odnoszą się tabele:
http://www.kbiem.pb.edu.pl/dydaktyka/pasowa/obl.htm
Teraz mam komplet. A przyda się na pewno. Czasem też po prostu w ramach oderwania mózgu od aktualnej roboty, czytam sobie te moje "referencje" albo którąś z ksiąg. Czasem różne inspiracje wpadają dzięki temu.
Na przykład nóż do kół pasowych zrobić i przerobić oba koła na ten sam pas.
http://www.kbiem.pb.edu.pl/dydaktyka/pasowa/obl.htm
Teraz mam komplet. A przyda się na pewno. Czasem też po prostu w ramach oderwania mózgu od aktualnej roboty, czytam sobie te moje "referencje" albo którąś z ksiąg. Czasem różne inspiracje wpadają dzięki temu.
Na przykład nóż do kół pasowych zrobić i przerobić oba koła na ten sam pas.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: czym się różni koło pasowe ha a hb
To ja odgrzeje kotleta, potrzebuje zrobić koło do paska 3L - pochodna naszego Z. Kąt takiego paska to 40stopni
W naszych normach kąt rozwarcia rowka dla SPZ dla średnic koła poniżej średnicy 80mm to 34st, powyżej 80mm to 38st.
W practilac machinist znalazłem info dla 3L poniżej średnicy 90mm to 36st, powyzej 90mm to 38st.
Nie wiem jak mam robić, jaki kąt rowka dać, stare koło mam zupełnie zużyte nie mogę sobie wrzucić przymiaru żeby odmierzyć. Moje koło ma średnice 55mm.
Czy dla paska Z oraz SPZ różnią się zalecenia kąta rowka, czy to pozostaje bez zmian - bo paski te różnią się jedynie wysokością z tego co widzę.
Wydaje misię że jak zrobię 36st to biedy nie będzie.
W naszych normach kąt rozwarcia rowka dla SPZ dla średnic koła poniżej średnicy 80mm to 34st, powyżej 80mm to 38st.
W practilac machinist znalazłem info dla 3L poniżej średnicy 90mm to 36st, powyzej 90mm to 38st.
Nie wiem jak mam robić, jaki kąt rowka dać, stare koło mam zupełnie zużyte nie mogę sobie wrzucić przymiaru żeby odmierzyć. Moje koło ma średnice 55mm.
Czy dla paska Z oraz SPZ różnią się zalecenia kąta rowka, czy to pozostaje bez zmian - bo paski te różnią się jedynie wysokością z tego co widzę.
Wydaje misię że jak zrobię 36st to biedy nie będzie.