Ja miałem do czynienia z Cromachine i mogę z czystym sumieniem polecić. Moja frezarka zdecydowanie przeszła oczekiwania (odwrotnie jak to zwykle bywa przy takich zakupach). Śmiga już ponad dwa lata bez zająknięcia. Pan Sebastian (właściciel) to genialny facet i wyjątkowo uczciwy przedsiębiorca. Można polegać na jego radach i doświadczeniu.
Mini maszyna do wiercenia CNC
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Mini maszyna do wiercenia CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Jak jest argumentowany zakaz wygniatania???
q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
- Posty w temacie: 4
oprawcafotografii pisze:ak jest argumentowany zakaz wygniatania???
Wygnieciony gwint ma "kieszeń" na szczytach zwojów, gdzie mogłyby się odkładać resztki pożywienia.
-
Bartek_a pisze:I wyszło coś z tych przymiarek?
Jak za cenę, którą zapłaciłem, jestem bardzo zadowolony. Mam model 444 żeliwna standard. Widzę cena trochę wzrosła, ale ja kupowałem 2 lata temu, więc to była inna rzeczywistość.
Solidny kawał maszynki na żeliwnym odlewie. Maszyna do mnie przywieziona, ustawiona, szybkie przeszkolenie i kilka dni później już frezowałem nią gwinty i grawerowałem wałki na czwartej osi, a to moja pierwsza frezarka CNC, więc zaczynałem prawie od zera jeśli chodzi o doświadczenie.
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
No to się utwierdziłem w decyzji o zakupieAvalyah pisze: ↑26 lip 2022, 15:25Solidny kawał maszynki na żeliwnym odlewie. Maszyna do mnie przywieziona, ustawiona, szybkie przeszkolenie i kilka dni później już frezowałem nią gwinty i grawerowałem wałki na czwartej osi, a to moja pierwsza frezarka CNC, więc zaczynałem prawie od zera jeśli chodzi o doświadczenie.

-
Bartek_a pisze:No to się utwierdziłem w decyzji o zakupie
Wiesz, w zasadzie to nie mam porównania, ale w tym wypadku nawet sama masa mówi za siebie. Masz ponad pół tony wagi dla tej 555, moja 44 ma coś niecałe 400kg. Konkurencja wypada pod tym względem chyba gorzej. Żeliwo to jeden z lepszych materiałów do budowy maszyn CNC, a cała rama jest z niego wykonana, także podstawa jest solidna. Ale od siebie polecam, też przeglądałem wszystkie te maszyny i wtedy Kenbud wypadł cenowo najlepiej, szczególnie biorąc pod uwagę masę frezarki plus to, że dla mnie wygodne było zamówić sobie od razu z pulpitem i wszystkim na gotowo, żebym sam się nie musiał babrać. Nie mam na co narzekać