Tomek11 pisze: Sam silnik prosty ale żeby dzisiaj działał wymaga dyzo trudniejszego oprzyrządowania
No wiesz, wszystko mozna "ulepszyć" aż do momentu gdzie się przedobrzy.

Tomek11 pisze: Sam silnik prosty ale żeby dzisiaj działał wymaga dyzo trudniejszego oprzyrządowania
I Tobie jedno z drugim się nie kłóci?Tomek11 pisze: ↑09 lip 2022, 20:12Lucid Air napędzany jest 1000-konnym układem elektrycznym przenoszącym moc na cztery koła. Pozwala on rozpędzić się do 100 km/h w 2,5 sekundy i maksymalnie pojechać 300 km/h[8]. Samochód oferuje bazowo dwa rozmiary baterii: 88 lub 110 kWh. Mogą one przejechać kolejno 653 lub 830 kilometrów[9]. "
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lucid_Air
spłycasz temat. Nie tylko panele PV sa eko.
tuxcnc pisze:Ja wiem że jesteś mocniej nawiedzony od Świadków J., ale matematyka to nauka ścisła, wystarczy zrobić kilka działań na poziomie szkoły podstawowej żeby stwierdzić że coś się tu nie klei...
To może tanio odsprzedadzą jak sa niezadowoleni. Dasz namiar ?
wielu wydaje się że plugin to rewelka że łaczy zalety obu aut. Ale i ogromne wady
Tomek11 pisze:Lucid Air napędzany jest 1000-konnym układem elektrycznym przenoszącym moc na cztery koła. Pozwala on rozpędzić się do 100 km/h w 2,5 sekundy i maksymalnie pojechać 300 km/h[8]. Samochód oferuje bazowo dwa rozmiary baterii: 88 lub 110 kWh. Mogą one przejechać kolejno 653 lub 830 kilometrów[9].
tuxcnc pisze:ale kupować sobie samochód z tysiąckonnym silnikiem żeby wykorzystywać 2% tej mocy, to jest jawny debilizm
Podałem linka do ich strony głównej. Tam jest cena ..... 87 400 USD. Za golasa z automatempavyan pisze: ↑09 lip 2022, 21:33Tomek11 pisze:Lucid Air napędzany jest 1000-konnym układem elektrycznym przenoszącym moc na cztery koła. Pozwala on rozpędzić się do 100 km/h w 2,5 sekundy i maksymalnie pojechać 300 km/h[8]. Samochód oferuje bazowo dwa rozmiary baterii: 88 lub 110 kWh. Mogą one przejechać kolejno 653 lub 830 kilometrów[9].
Super bryka!!!
Tyle liczb podałeś... oprócz jednej, bardzo ważnej: ceny tego elektrycznego cudu (choćby taniej wersji, 88 kWh).
pavyan pisze:To tragikomiczny żart.
A jakby miał silnik spalinowy to mógłby już tyle kosztować???
To nie jest niepojęte, tylko zupełnie proste i oczywiste.