Chiron FZ18 S retrofit
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 9
Re: Chiron FZ18 S retrofit
naprawa zasilacza, plus przegląd wszystkiego, plus musiałem kupić dwie karty bo jedna nie nadawała się do naprawy a drugiej brakowało około 5500zł
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
-
jak ktoś przegląda olxa to widział że była wystawiona za 5tys
po odsprzedaniu z niej paru rzeczy wyszła 3400
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Maszyna z filmiku a maszyna autora tematu to dwie całkowicie inne konstrukcje
W FZ08 łapy narzędziownika nie są pozycjonowane a we wrzecionie jest ruchomy kamień zabierakowy i po zapięciu narzędzia, wrzeciono się kręci i "szuka" w narzędziu pozycji. Dodatkowo os Z jeździ razem z narzedziownikiem więc do zasprzeglenia narzędzia os jest wykorzystywana
W maszynie autora jest inne rozwiązanie, ruch kosza góra/dół następuje poprzez siłowniki pneumatyczne i w zależności od typu wrzeciona (ruchomy kamień zabierakowy?) może wymagać pozycji do wymiany narzędzia
W FZ08 łapy narzędziownika nie są pozycjonowane a we wrzecionie jest ruchomy kamień zabierakowy i po zapięciu narzędzia, wrzeciono się kręci i "szuka" w narzędziu pozycji. Dodatkowo os Z jeździ razem z narzedziownikiem więc do zasprzeglenia narzędzia os jest wykorzystywana
W maszynie autora jest inne rozwiązanie, ruch kosza góra/dół następuje poprzez siłowniki pneumatyczne i w zależności od typu wrzeciona (ruchomy kamień zabierakowy?) może wymagać pozycji do wymiany narzędzia
-
a może ktoś rozbierał takie wrzeciono? bo muszę od biedy chociaż dosmarować łożyska a nie wiem czy trzeba mieć jakieś specjalistyczne narzędzia do rozbiórki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Nie musisz, wyciągasz do dołu. Ale smarowanie łożysk wg mnie na wiele się nie zda jeżeli są zużyte, takie moje zdanie. Sądząc po sprzęgle nie masz pozycjonowanych łap więc nawet nie musisz się odmierzać