Plany regulacji cen żywności w Polsce
Re: Plany regulacji cen żywności w Polsce
Manipulujesz faktami. Ważna jest kolejność zdarzeń. 14 była uchwalona zanim wystąpiło zjawisko zwiększonej inflacji. Antycypował? Jeśli tak to geniusz i innego nie chcę.
Dla porządku, uchwalono ją 21 stycznia 2021r
Dla porządku, uchwalono ją 21 stycznia 2021r
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
No to jak z tą tańszą mąką z ukraińskiej pszenicy. Masz już umówiony młyn na tańszą produkcję dla nas?strikexp pisze:Ale o żywności.

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 34
A jesteś pewny że już jej nie jesz? Ja pamiętam z 10 lat temu w moim mieście rodzinnym wyrosło kilka budek z pączkami. Kosztowały 50gr, podczas gdy zwykłe w sklepie 1,50zł. Podobno były to pączki mrożone z Ukrainy, dlatego takie tanie.
Dodane 1 minuta 9 sekundy:
Dodane 1 minuta 9 sekundy:
Doprawdy? A i że będzie już wypłacana co roku po wsze czasy?
-
- Posty w temacie: 21
To globalne zjawisko nie wzieło się znikąd. Nie wiem na ile wirus jest naturalny a na ile sztuczny ale tak czy siak to spadł on jak manna z nieba sektorowi bankowemu.
Ponieważ jestem zbyt słaby abyś to przyjął do wiadomości to posłuchaj uważnie co mówi Twój idol. A dodam od siebie że tym razem powiedział PRAWDĘ!!!! I absolutnie mu wierze. Szczególnie ważny jest ten fragment od 1.50min. ale warto posłuchać całość. To jest zaplanowane aby efekt był bardzo bolesny dla spoleczeństwa.
-
- Posty w temacie: 34
@IMPULS3
A jak obniżyć oczekiwania? Dowalić ceny żywności takie że ludziom na nic nie starczy
Bo jak mi krzykną za telewizor 10 tyś zł. To powiem że poradzę sobie bez. Z samochodem tak samo. No ale jakby mi przyszło za chleb płacić 20zł, to bym płacił bo żreć trzeba.
A jak obniżyć oczekiwania? Dowalić ceny żywności takie że ludziom na nic nie starczy

Bo jak mi krzykną za telewizor 10 tyś zł. To powiem że poradzę sobie bez. Z samochodem tak samo. No ale jakby mi przyszło za chleb płacić 20zł, to bym płacił bo żreć trzeba.
-
- Posty w temacie: 9
nie przesadzaj z tego co pamiętam masz tonę ryżu pod łóżkiem wiec chleba jeść nie musiszstrikexp pisze:chleb płacić 20zł, to bym płacił bo żreć trzeba.

-
- Posty w temacie: 9

Dodane 4 minuty 53 sekundy:
a potem te same gwiazda od kuchennych rewolucji sprzedawała po 8zł
Dodane 28 sekundy:
strikexp pisze: podczas gdy zwykłe w sklepie 1,50zł. Podobno były to pączki mrożone z Ukrainy, dlatego takie tanie.
-
- Posty w temacie: 21
strikexp pisze:A jak obniżyć oczekiwania? Dowalić ceny żywności takie że ludziom na nic nie starczy
Nie chodzi o ceny zywnosci ale o cały ten dobrobyt który był do tej pory. Nikt o tym nie mówi ale jak się przyjrzysz pierwszym lockdownom to zamknieto całą strefę "rozrywki". Nagle nie spędzano urlopu pod palmami ale wystarczyła jakaś miejscowosć wypoczynkowa w Polsce. To są pierwsze kroczki.