Podaj namiary, będzie wiadomo kogo omijać...
Pogadajmy o cenach ogrzewania pellet/gaz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 175
Re: Pogadajmy o cenach
walcu23 pisze:Co do braków nawozów to nie sądzę... na składach leżą,
Leżą bo zawsze na zime sprzedaż jest znikoma. kolejki będą jak zwykle na wiosnę.

Dodane 3 minuty 28 sekundy:
cawboy pisze:Podaj namiary, będzie wiadomo kogo omijać...
Za daleko mieszkasz wiec poszukaj u siebie kogo omijać.

-
walcu23 pisze:że jest zupełnie odwrotnie
No jakbym nie mial w pobliżu hurtowni nawozów to bym uwierzył, ale to na wiosne mam utrudniony przejazd.

-
walcu23 pisze:Co do braków nawozów to nie sądzę... na składach leżą,
Tu masz żródło w którym mówi to prezes zakładów wiec jakaś wiarygodność jest chyba.
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Grupa- ... 29261.html
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 50
Rolnicy nawozy kupują albo późną jesienią albo zimą, bo wtedy są najniższe ceny (tzn były najniższe aż do teraz).
Jakbym był prezesem azotów to powiedziałbym tak samo: bierzta tera chłopy bo potem nie będzie. Po cichu liczyłbym że uwierzą i zapłacą tyle ile sobie wymyśliliśmy. Ja pozbędę się towaru który zalega we wszystkich magazynach i hurtowniach w kraju, zarobię, odmrożę pieniądze, a na wiosnę wiadomo że i tak nawozu nie braknie. Ważne że zastój w wyniku popłochu się zlikwiduje
Już ludzie na początku pandemii wykupowali masowo żywność, bo jak się wszyscy rzucą to zabraknie. Zabrakło?
Jakbym był prezesem azotów to powiedziałbym tak samo: bierzta tera chłopy bo potem nie będzie. Po cichu liczyłbym że uwierzą i zapłacą tyle ile sobie wymyśliliśmy. Ja pozbędę się towaru który zalega we wszystkich magazynach i hurtowniach w kraju, zarobię, odmrożę pieniądze, a na wiosnę wiadomo że i tak nawozu nie braknie. Ważne że zastój w wyniku popłochu się zlikwiduje

Już ludzie na początku pandemii wykupowali masowo żywność, bo jak się wszyscy rzucą to zabraknie. Zabrakło?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 63
walcu23 pisze:Już ludzie na początku pandemii wykupowali masowo żywność, bo jak się wszyscy rzucą to zabraknie. Zabrakło?
no ale ona, owa panidemia jeszcze się nie skończyła
a jest takie przysłowie; nie chwal dnia przed zachodem słońca
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.