Poszukuje tabel do wydrukowania.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Poszukuje tabel do wydrukowania.
Witam , jak wyżej poszukuję tabel do druku , najbardziej tabel do mikrometrów do gwintów oraz zwykłych tabel gwintów , tolerancji wałków itp szukałem na internecie ale z mizernym skutkiem a chciałbym je wydrukować za laminować i powiesić na ścianie w warsztacie .
Pomoże ktoś ?
Pomoże ktoś ?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
Re: Poszukuje tabel do wydrukowania.
No to kupujesz,
Excel i kawa i do końca weekendu ogarniesz - weekend długi
Excel i kawa i do końca weekendu ogarniesz - weekend długi

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Jest taka książka papierowa Mały Poradnik Mechanika. W niej znajdziesz wszystko co powinien wiedzieć ktoś kto skończył Technikum a znać na pamięć każdy Inżynier.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Takie tabele owszem fajnie wyglądają, ale to chyba przerost formy nad treścią.
Ile razy w roku korzystacie z takich tabel? Ja w tym roku skorzystałem raz szukając otworu pod gwint Pb 21.5.
Gwinty metryczne są proste do opanowania i uczyli tego w szkole. Tolerancje i pasowania to można się posilić tabelami ale standardowe od E do P.
Poza tym 99% ludzi korzysta ze telefonu gdzie w jednej małej app mamy od gwintów i przeliczników z calowych na metryczne przez tolerancje oraz dobory wierteł w zależności od materiału dla gwintów formowanych i tzw HeliCoil.
Ale jak tak bardzo chcesz to sprawdź i popytaj po sklepach z narzędziami czy nie mają takich gadżetów.
Ile razy w roku korzystacie z takich tabel? Ja w tym roku skorzystałem raz szukając otworu pod gwint Pb 21.5.
Gwinty metryczne są proste do opanowania i uczyli tego w szkole. Tolerancje i pasowania to można się posilić tabelami ale standardowe od E do P.
Poza tym 99% ludzi korzysta ze telefonu gdzie w jednej małej app mamy od gwintów i przeliczników z calowych na metryczne przez tolerancje oraz dobory wierteł w zależności od materiału dla gwintów formowanych i tzw HeliCoil.
Ale jak tak bardzo chcesz to sprawdź i popytaj po sklepach z narzędziami czy nie mają takich gadżetów.