Zadanko

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: jasiu... » 21 sie 2008, 14:53

jeszcze mogłeś napisać, czy ty to tak od siebie, czy pamiętasz coś ze studiów z metrologii?

Acha - dość prymitywny awatar, myślę, że chyba za poważne to forum i nie wszyscy "łacinę" na nim tolerują. Nie żebym się czepiał, ale poważniej będziesz wyglądał, jak ten tekst (bo resztę jak chcesz zostaw) zmienisz na bardziej polski.

Awatar użytkownika

giuseppe
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 4

Post napisał: giuseppe » 21 sie 2008, 18:47

Jeżeli chodzi o avatar, to ma on swoją historię - znalazłem go w sieci po meczu Austria-Polska z podpisem "Reakcja na podyktowanie karnego w 93 minucie" - w sumie nie wiem czy kogoś to interesuje, ale wyjaśniam w kwestii formalnej. Jesteś pierwszą osobą której to przeszkadzało, szanuję Twoją opinię i choć nie do końca mnie ona obchodzi, to celem uniknięcia potencjalnych ataków zmieniam avatar.Mam nadzieję że ten jest wystarczająco poważny na to forum...
jasiu... pisze:jeszcze mogłeś napisać, czy ty to tak od siebie
A przepraszam co się niby nie zgadza? Masz jakieś merytoryczne zastrzeżenia do mojego postu to je przedstaw - nie jestem nieomylny i jestem zazwyczaj wdzięczny, gdy ktoś mnie wyprowadzi z błędu, ale tutaj jakoś tego błędu mi nie przedstawiłeś.
jasiu... pisze:czy pamiętasz coś ze studiów z metrologii?
Informacyjnie-mam 27lat, w związku z czym metrologię pamiętam jeszcze dość dobrze, a oprócz metrologii jeszcze "uchwyty obróbkowe" oraz "technologię maszyn".
Polecam. Może szerzej spojrzysz na czyjeś wypowiedzi zanim zaczniesz je bezpodstawnie krytykować.
I tak na koniec - kolega lehu założył ten wątek z prośbą o rozwiązanie konkretnego przykładu, proszę powiedz, w którym miejscu odniosłeś się do tej prośby?
Pozdrawiam
Uwielbiam wyprzedaże.Można za pół ceny kupić coś, czego normalnie nie wziąłbym za darmo.

Awatar użytkownika

Autor tematu
lehu
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

Post napisał: lehu » 22 sie 2008, 19:20

;] Co by jakiś off-topic nie powstał to podsumuje, ze w tym zadaniu jednak chodziło o zwykłe policzenie tamtej odchyłki - czyli zwykła matma ;] ...się nie dogadałem :oops:
Ale co się okazało, jednak niektórzy uważają, że czasem przydaje się zamknąć łańcuch wymiarowy tolerowanymi wymiarami :shock: ...jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, także jak ktoś ma przykład z życia wzięty to poproszę ;]
A ogólnie to widzę że każdy zrozumiał to zadanie na swój sposób :)

Pozdrawiam i dzięki za dyskusje ;)

Awatar użytkownika

giuseppe

Post napisał: giuseppe » 22 sie 2008, 20:16

lehu,
spoko :mrgreen: ale jeśli chcesz poznać moje zdanie to uczenie liczenia odchyłki na przykładzie na którym jej się w ogóle liczyć nie powinno (w tym przypadku nie można zmieniać bazy wymiarowej) to troszkę tak jakby uczyć dzieci matematyki na przykładzie - 1:0=? Potem złe nawyki mogą się utrwalic :???:
no ale może się mylę :)
pozdrawiam
Uwielbiam wyprzedaże.Można za pół ceny kupić coś, czego normalnie nie wziąłbym za darmo.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”