czyli patrząc to prawie 20 letnia ,ja osobiście bym to sobie odpuścił i poszukał coś w nowej technologi .
Dodane 6 minuty 31 sekundy:
do małej tokarki z silnikiem 075kw 3F założyłem coś takiego podłączenie w trójkąt z jednej fazy i spisuje się dobrze
https://alle gro.pl/oferta/falownik-0-75kw-1-faz-230v-inovance-wektorowy-2lat-11085918288
Jaki falownik do chińskiej wiertarki?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Re: Jaki falownik do chińskiej wiertarki?
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
Nie no do 20 lat sporo brakuje ale chyba rzeczywiście poszukam czegoś innego.
Ja muszę mieć falownik zasilany trójfazowo bo silnik mam spięty w gwiazdę.
Dodane 34 sekundy:
Chyba, żeby silnik wymienić...
Ja muszę mieć falownik zasilany trójfazowo bo silnik mam spięty w gwiazdę.
Dodane 34 sekundy:
Chyba, żeby silnik wymienić...
-
wcale nie musisz tyle że będzie trochę słabszy bo pobiera mniejszy prąd przy pracy w gwiazdę niż w trójkąt .zuh pisze:Ja muszę mieć falownik zasilany trójfazowo bo silnik mam spięty w gwiazdę
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Tak panie 
Dodane 1 minuta 57 sekundy:
ale patrząc na tabliczkę silnika jest napisane 400v więc jak go zasilisz z jednej fazy to na wyjściu masz 3F po 220v .moc będzie mniejsza silnika ale będzie działał normalnie .

Dodane 1 minuta 57 sekundy:
ale patrząc na tabliczkę silnika jest napisane 400v więc jak go zasilisz z jednej fazy to na wyjściu masz 3F po 220v .moc będzie mniejsza silnika ale będzie działał normalnie .