Mastercam-jak zrobic?
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
Jak najbardziej obrabiam pliki bezpośrednio wczytując z inventora.bartuss1 pisze:mam tylko nadzieje ze nikt nie importuje do mcama z inwertora, bo cały dowcip w tym ze inwertor nie zawsze dokładnie robi naroża i mcam tego nie widzi - jest po prostu dziura - zwlaszcza że inwertor lubi zwijanke z elementow tzw cienkosciennych.
co do frezowania powierzchni w mcamie - to sa tam dwie opcje z widokami - jedna widok na model a druga widok na płaszczyznę konstrukcyjną.
co do frezowania kieszeni - wystarczy tylko pokazac jej kontur i w opcjach ustalic glębokość.
Mcam x2 -> Inventor 2008
Może to były problemy z wersją? W tej konfiguracji nie widzę problemu
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Dla kolegow poczatkujacych w MC: na stronie www.peb.pl, sa udostepnione linki na RS, do sciagniecia kilka filmow instryuktazowych, jakosc taka sobie, ktos poprostu nagral to z komentarzem na wlasnym kompie. Musze jednak przyznac ze przedstawia w przystepny sposob idee pracy w tym programie i pozwala tworzyc najprostrze aplikacje obrobki dla maszyny 3 osiowej.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Witam
Dołączę się do tematu Mastercam-jak zrobić
Robiąc w materiale kieszenie zgrubnie mastercam wylicza drogę narzędzia tak że po kolei zagłębia się w każdej kieszeni na daną głębokość i przejeżdża do innej.
Gdzie w opcjach lub ustawieniach mogę ustawić żeby robił to w zadanej kolejności czyli pierwsza kieszeń-cała, druga- cała, trzecia-cała
Załączam poglądowe obrazki.
Dziękuję za podpowiedzi.

Dołączę się do tematu Mastercam-jak zrobić
Robiąc w materiale kieszenie zgrubnie mastercam wylicza drogę narzędzia tak że po kolei zagłębia się w każdej kieszeni na daną głębokość i przejeżdża do innej.
Gdzie w opcjach lub ustawieniach mogę ustawić żeby robił to w zadanej kolejności czyli pierwsza kieszeń-cała, druga- cała, trzecia-cała
Załączam poglądowe obrazki.
Dziękuję za podpowiedzi.