Czy ktoś z forumowiczów ma kontroler XHC 4 osiowy ethernet spięty z mach 3 ?
Przyznam się że po pierwszych pozytywnych doświadczeniach - ustawienia i konfiguracja - przyszedł czas na jakaś robotę i lipa ;/
Maszynę odremontowałem w lipcu ze sterownika LPT własnie na etherent + wymieniłem oś Y ze zwykłego krokowca na 12Nm z eknoderem

Ten sam kod który szedł niezawodnie na LPT tu sa jakieś czkawi kontrolera - to dziwne ale po 20 min pracy mam niezły rozjazd pomiędzy punktem startowym a tym co widzi maszyna ( 3 frezy do tworzywa poszły się ... ) , to wszystko też po 8x zmniejszeniu prędkości pracy.
Widać to na zdjęciu - X o około 93mm !!! a Y o koło 8mm ( tu jest silnik z enkoderem i sterownikiem w pętli zamkniętej )
Mechanika osi X i Y pozostała bez zmian. Przyznam się że poza tym wyregulowałem backslach - na LPT nie było nic tu wpisane maszyna jako tako działała ale tu dałem sobie czas na pomiary i jakieś wartości wpisałem .
Więc pytanie takie czy ktoś ma doświadczenia z XHC mk4 ETH ? Miał z tym jakieś problemy ?
Co do pracy i czkawki - 2 i 17 sekunda jest taki "glich" tu ruch powinien być płynny