Dzień dobry,
Potrzebuję pomocy przy przeniesieniu programu przez dyskietki.
Problem wygląda następująco:
Wkładam dyskietkę z programem do maszyny, na liście programów wpisuje jego numer, klikam F3 a maszyna go nie widzi :/
Mógłby ktoś podpowiedzieć co robię źle i ewentualnie nakierować?
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc.
Haas Mikron VCE 500-przenoszenie programu przez dyskietki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Haas Mikron VCE 500-przenoszenie programu przez dyskietki
Nie wiem jak na twojej maszynie dokładnie jest , ale ja robię to tak jak opisujesz i działa.
Wpisuje nazwę programu np 1111. Nazwa musi być poprzedzona literką O i zakończona rozszerzeniem w jakim jest zapisany program,
NC. lub txt.
Czyli wpisuje O1111.NC i klikam F3 .
Wpisuje nazwę programu np 1111. Nazwa musi być poprzedzona literką O i zakończona rozszerzeniem w jakim jest zapisany program,
NC. lub txt.
Czyli wpisuje O1111.NC i klikam F3 .
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Haas Mikron VCE 500-przenoszenie programu przez dyskietki
No właśnie, to ma być nazwa pliku z rozszerzeniem, a nie numer programu. Nazwa może być dowolna, ja tam stosuje skróty, np F1.txt do frezowania D1.wiercenie itp.
W pliku tekstowym może znajdować się kilka programów. To one muszą się zaczynać % enter Onumer i kończyć %
Jak chcesz skopiować na dyskietkę, to też musisz podać nazwę, a program wybierasz z listy, lub wszystkie.
W pliku tekstowym może znajdować się kilka programów. To one muszą się zaczynać % enter Onumer i kończyć %
Jak chcesz skopiować na dyskietkę, to też musisz podać nazwę, a program wybierasz z listy, lub wszystkie.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!