Jakim gazem ciac?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Jakim gazem ciac?
Witam, zakupiłem ręczną przecinarkę plazmowa 40A. Ma ona sluzyc sporadycznie do ciecia karoserii samochodowej. Jakiego gazu użyć do cięcia? Na próbe podłączyłem ją do sprężarki ale ciąć się nie dało nawet cienkich blach. Jestem zielony w temacie, więc bardzo proszę o pomoc.
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
a jak dobrac cisnienie? przecinarke mam taka jak ta w linku http://www.allegro.pl/item398711709_now ... a_f_v.html
czasem zajarza i tnie ale kawaleczek ok 1cm i koniec. Sprezarke mam z butla 100l wydajnosc ok 220 l/min. Cisnienie na wyjsciu ze sprezarki ustawilem na 4,5 bar, na wejsciu do plazmy 3 bar wedle zalecen z instrukcji. Niestyty ciac sie nie dalo, tylko wypalic czasami mala dziurke i tyle
czasem zajarza i tnie ale kawaleczek ok 1cm i koniec. Sprezarke mam z butla 100l wydajnosc ok 220 l/min. Cisnienie na wyjsciu ze sprezarki ustawilem na 4,5 bar, na wejsciu do plazmy 3 bar wedle zalecen z instrukcji. Niestyty ciac sie nie dalo, tylko wypalic czasami mala dziurke i tyle
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
witam ---pewnie dostał ale szkoda było czasu na czytanie ---czy komuś udało się pociąć cokolwiek palnikiem acetylenowo tlenowym nie poruszając go wprost proporcjonalnie do ubytku materiału myślę że nie z plasmą jest ta sama bajka do każdej grubości i rodzaju materiału musimy zastosować odpowiednie parametry --takie życie