Zapędy cenzorskie w necie?

tylko dla tych którzy chcą wiedzieć ;)

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 35

Re: Zapędy cenzorskie w necie?

Post napisał: jasiu... » 15 maja 2021, 08:31

emsc, bardzo mądra wypowiedź.

On po prostu, jak Kilkujadek twierdzi: Sęk w tym, że my potrzebujemy wszystkich. I tych co chcą, i tych co się wahają. Bo inaczej mogłoby dojść do tego, że któregoś dnia tylko my dwaj musielibyśmy koniom grzywy pleść. Ja wiem, polococktowcy nas nie kochają. Ale my ich tak długo będziemy kochać, aż oni nas wreszcie pokochają.

A poza tym, gdyby nie pewne plemię, z okolic Ślęży, to kto wie, jak dzisiaj wyglądałoby południe Hiszpanii. Polecam poczytać o wędzówkach Wandali. Do licha już wówczas nas tak nazywali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika

WZÓR
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 2

Post napisał: WZÓR » 15 maja 2021, 10:22

amator7 pisze:
14 maja 2021, 20:09
.....
WZÓR pisze:ja doginałem 294 godzin w miesiącu ..... , przez 4 lata.

tak z perspektywy czasu.
warto było?
To zależy jak się wnuki zachowają w przyszłości. :)
..... sprzedadzą , czy zachowają dla potomnych.

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki

Autor tematu
amator7
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 50

Post napisał: amator7 » 15 maja 2021, 11:09

emsc pisze:Ależ pieprzysz i nabyta tresurą ciemnota z ciebie wyłazi.

dokładnie to samo robisz w dalszej części tego co napisałeś wyżej. ;)
nie jesteśmy jeszcze wolni jak zwierzęta i póki co możesz sobie co najwyżej wybrać któremu panu służyć i u którego będzie ci lepiej. to taka forma koniunkturalizmu.
nie widzisz tego?
wszędzie jesteśmy policzeni i każdemu nadano numerek, może niedługo będą go wypalać na du...e, wolał bym nie ale nigdy nie wiadomo co się panu zamarzy.
ty w mieszaniu narodów dopatrujesz się postępu, a ja patrząc na historię widzę podstęp.
zawsze tam gdzie były mieszanki kulturowo etniczne tam po jakimś czasie dochodziło do konfliktów. (kraje kolonialne, a teraz nawet usa w nagrodę chyba)
a sen o swobodnym podróżowaniu po świecie niczym wolne ptaki to będziesz mógł urzeczywistnić jak zostanie zlikwidowana obecna forma władzy (zarządzania trzodą?). myślisz że dożyjesz?
emsc pisze:Oczywiście, jak ktoś spiskował przeciw władzy, był karany. Tak jest w każdym państwie, ale to byłoby tyle.

to nie spiskuj i przyjmuj pod swój dach braci bandery i suchewycza, tam pamięć o nich wiecznie żywa. nic nie mam przeciwko spokojnym i uczciwym ukraińcom bo i takich spotykam. ale tu gdzie mieszkam to mundurowi mają najwięcej roboty właśnie z napływowym elementem. chcesz się od nich czegoś uczyć i podpatrywać? tylko rozsądnie, nie trać przy tym głowy. ;)
jak lubisz różnorodność to zaproś może jeszcze afro-europejczyków, czy kogo tam chcesz, ale do siebie i weź za nich odpowiedzialność. bo ludzi dawniej nie musieli się obawiać czy ich córki wrócą bezpiecznie do domu. chcesz podpatrywać dobrych handlowców przy pracy, no cóż będziesz miał komu spłacać odsetki od odsetek.
różnorodność faktycznie jest godna pochwały.
emsc pisze:Przyroda nie zna czegoś takiego jak NARÓD

tu pełna zgoda, ale póki co to nie prawom natury podlegamy, a prawom upadłych ludzi dla których każda metoda jest dobra aby kontrolować hodowane stada.
ucz się na historii, a nie propagandzie sukcesu świata zachodu, który pod grubą warstwą pudru najzwyczajniej w świecie gnije.
jasiu... pisze:On po prostu, jak Kilkujadek twierdzi: Sęk w tym, że my potrzebujemy wszystkich. I tych co chcą, i tych co się wahają.

dziecinniejesz jasiu.
podobno w dzień dziecka idziesz po swoją dawkę, może to nagroda za poprawną obywatelską postawę
ponoć chcącemu nie dzieje się krzywda, więc pewnie wszystko będzie jak należy.
wiem co chcesz przekazać, ale czy musisz się posługiwać cudzą twórczością intelektualną aby przekazać własną myśl?
emsc pisze:Owszem, są ograniczenia - jeśli sobie gdzieś nie radzisz, to znaczy że to nie jest miejsce dla ciebie.

czyli co?
nieudacznicy wyjechali z kraju nad wisłą bo tu mieli za trudno i sobie nie radzili?
a dalej na zachód zrobiono ułatwienia i sobie lepiej radzą i dla tego teraz to jest ich miejsce?
naprawdę myślisz że to tak działa?
bo ja myślę że jedną ze składowych tego stanu rzeczy jest wygodnictwo i koniunkturalizm, ale nie tylko to.
o ciemnocie i tresurze coś wspominałeś?
WZÓR pisze:To zależy jak się wnuki zachowają w przyszłości.

mamy na to jakiś wpływ, ale niestety coraz mniejszy
może to przypadek? ale ponoć w takich sprawach przypadek to iluzja.
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 15 maja 2021, 11:26

amator7 pisze:
15 maja 2021, 11:09
podobno w dzień dziecka idziesz po swoją dawkę, może to nagroda za poprawną obywatelską postawę
E tam, po prostu wcisnąłem się w kolejkę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
amator7 pisze:
bo ja myślę że jedną ze składowych tego stanu rzeczy jest wygodnictwo i koniunkturalizm, ale nie tylko to.
No tak, ty nie kierujesz się własnym interesem, odczuwasz przynależność do stada, uważasz, że w imię dobra stada należy poświęcić swoje wygodnictwo. Tylko co w zamian? Uznanie cię za naiwniaka? Właśnie, co w zamian, w zamian ze rezygnację z szyneczki, którą ktoś ci z gęby wyjmuje z hasłem poświęcenia dla innych i patriotyzmu. "bujać to my panowie szlachta", wiesz kto to napisał?

To czemu dla jednych tron, a dla innych miejsce służącego?

emsc
Posty w temacie: 17

Post napisał: emsc » 15 maja 2021, 12:51

amator7 pisze:
póki co możesz sobie co najwyżej wybrać któremu panu służyć i u którego będzie ci lepiej. to taka forma koniunkturalizmu.
Co nie oznacza, że sam sobie albo innym mam dodatkowe ograniczenia nakładać. I proomować NARZUCONY PRZEZ CWANIAKÓW STERUJĄCYCH MASAMI prymitywny narodowo-plemienny styl pojmowania świata.
ty w mieszaniu narodów dopatrujesz się postępu, a ja patrząc na historię widzę podstęp.
To jakiś bełkot. Rozsypanka wyrazowa?
zawsze tam gdzie były mieszanki kulturowo etniczne tam po jakimś czasie dochodziło do konfliktów. (kraje kolonialne, a teraz nawet usa w nagrodę chyba)
Konflikty pojawiają się zawsze i wszędzie pod dowolnym pretekstem. Dziś w homogenicznej jak mało który kraj świata Polsce, "liberałowie" nienawidzą "pisdzielstwa" i na odwrót. Jakby mogli, to by się wyrżnęli albo odgrodzili murem bez bram. Bo różnice w wykształceniu, stanie posiadania, stosunku do religii i czego tam jeszcze są wszędzie i zawsze wyjdą w pewnych okolicznościach. A jeśli ktoś chce konfliktować, to zawsze jakiegoś wroga da się wyodrębnić i wskazać.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 36

Post napisał: tristar0 » 15 maja 2021, 18:57

emsc pisze: Dziś w homogenicznej jak mało który kraj świata Polsce, "liberałowie" nienawidzą "pisdzielstwa" i na odwrót. Jakby mogli, to by się wyrżnęli albo odgrodzili murem bez bram
powiem tak guzik prawda patrzeć na siebie nie mogą i ubliżają sobie jak mogą ale tylko przed kamerami w sytuacjach których naród nie widzi kręca razem biznesy .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 15 maja 2021, 19:49

tristar0 pisze:
15 maja 2021, 18:57
w sytuacjach których naród nie widzi kręca razem biznesy .
Mądre spostrzeżenie.

Jeśli naród jest przekonany, że ze sobą nie gadamy, to nie będzie wnikał, czy mamy wspólny interes. W końcu "kto się lubi, ten się czubi", a niektórzy tylko rozpędzają się jakby bardziej.

I nie trzeba się obrażać, bo interes się liczy.

emsc

Post napisał: emsc » 15 maja 2021, 20:28

tristar0 pisze:
15 maja 2021, 18:57
patrzeć na siebie nie mogą i ubliżają sobie jak mogą ale tylko przed kamerami w sytuacjach których naród nie widzi kręca razem biznesy .
Ja piszę o zwykłych ludziach a nie politykach i na dodatek tych świecznikowych.

Autor tematu
amator7
Posty w temacie: 50

Post napisał: amator7 » 15 maja 2021, 21:04

jasiu... pisze:To czemu dla jednych tron, a dla innych miejsce służącego?

bo większość wciąż to akceptuje. w tym ty sam.
chyba nie myślisz że wyjeżdżając przestałeś być lokajem?
emsc pisze:Co nie oznacza, że sam sobie albo innym mam dodatkowe ograniczenia nakładać.
ja również mam poglądy wolnościowe.
ale skoro chcesz przyjmować gości to rób to na swój koszt i odpowiedzialność. dla czego inni mają ponosić tego konsekwencje?
emsc pisze:To jakiś bełkot. Rozsypanka wyrazowa?
skoro nie zrozumiałeś, możesz i w ten sposób się tłumaczyć
emsc pisze:Konflikty pojawiają się zawsze i wszędzie pod dowolnym pretekstem.

otóż nie, konflikty to nie pryszcze u nastolatka. ludzie wolą spokojne życie.
konflikty najpierw trzeba sprowokować, to nie dzieje się spontanicznie, a do tego potrzebni są "fachowcy" którzy potrafią to zrobić, kasa aby to zorganizować i stada baranów które można na siebie napuścić.
uważasz że w sytuacji której się znajdujemy potrzebne jest nam kolejne stado beczących w innej tonacji?
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

emsc

Post napisał: emsc » 16 maja 2021, 03:35

amator7 pisze:
15 maja 2021, 21:04
skoro chcesz przyjmować gości to rób to na swój koszt i odpowiedzialność. dla czego inni mają ponosić tego konsekwencje?
Nie chodzi o przyjmowanie gości, tylko o prawo do życia dowolnego człowieka w dowolnym miejscu na Ziemi, o ile jest w stanie tam dotrzeć i o ile zechce się zasymilować. I nie należy nikogo z góry osądzać, wolnościowcze :lol: Wśród imigrantów jest tak samo mnóstwo porządnych i porządanych ludzi, jak wśród tubylców cała zgraja nie warta kopnięcia w d.pę.
konflikty najpierw trzeba sprowokować, to nie dzieje się spontanicznie
Gzie pisałem, że spontanicznie?
uważasz że w sytuacji której się znajdujemy potrzebne jest nam kolejne stado beczących w innej tonacji?
Dopuszczenie matołów do władzy, rozkład państwa i rozpad społeczeństwa też nam nie były do niczego potrzebne. A jednak sami to sobie zafundowaliśmy.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”