Zapędy cenzorskie w necie?

tylko dla tych którzy chcą wiedzieć ;)

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
amator7
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 50

Re: Zapędy cenzorskie w necie?

Post napisał: amator7 » 11 maja 2021, 23:58

naprawdę uważasz że to jest to samo?
podziwiam ;)
ludzie umierają głównie z powodu obecnych idiotycznych procedur medycznych, oraz dlatego że ktoś to świństwo nam zafundował.
ponadto zostawiono chorych na inne choroby bez pomocy z powodu urojeń lub może z powodu czegoś znacznie gorszego niektórych osób decyzyjnych.
technika może i jest, ale ludzie ' kórby'. ci którzy nam to robią
emsc pisze:Z punktu widzenia pozostałych, to są korzyści.

chyba z punktu widzenia tych którymi planuje się zasiedlić ten kraj.

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 36

Post napisał: tristar0 » 12 maja 2021, 14:58

amator7 pisze: punktu widzenia tych którymi planuje się zasiedlić ten kraj
oj chyba zaczynasz mieć urojenia a na pewno to fobia :P że do takich wniosków dochodzisz.
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 35

Post napisał: jasiu... » 12 maja 2021, 17:04

Podobno chodzenie w kapturze , wykonanym z folii aluminiowej dezaktywuje chipa, którego otrzymujesz ze szczepionką i który zagnieżdża się w mózgu, żeby bezpośrednio transmitować twoje myśli do superserwera, który zorganizował Bil Gates. Tylko nie wiem, czy można nadpisać program w chipie, tak żeby wyczuwała to np. brama garażowa, żeby sama mogła się przy zbliżeniu otwierać.

Jak bzdury, to proponuję na całość.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 12 maja 2021, 17:35

jasiu... pisze: chipa, którego otrzymujesz ze szczepionką
dobrze że u nas nie ma kary jak Korei za takie gadanie pewnie byłbyś lżejszy o 7 tys $ albo 5 latek oglądałbyś za kratek , ale mi się rymneło .
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

Autor tematu
amator7

Post napisał: amator7 » 12 maja 2021, 22:12

tristar0 pisze:oj chyba zaczynasz mieć urojenia a na pewno to fobia

czas pokaże czy masz rację,
czy jej nie masz.
emigrację kilku milionów Polaków za "chlebem" także uważasz za urojenia, czy dałeś sobie wmówić że to oczywiste że się tak stało?
napływ kilku milionów ludzi ze wschodu też jest dla ciebie takie oczywiste i bezrefleksyjnie to przyjmujesz?
jeśli tak, to nie dziwi mnie to co tu piszesz.
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 13 maja 2021, 07:29

Patrząc na historię bo ona jest dla mnie wyznacznikiem a nie "fachowcy z YT" ludzie zawsze emigrowali ,jedni za chlebem,za poprawą życia ,czy choćby z ciekawości więc to żadna rewelacja
amator7 pisze:napływ kilku milionów ludzi ze wschodu
nie dziwi mnie to skoro u nas jest lepiej niż u nich i mogą żyć pracować w miarę normalności .

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 13 maja 2021, 09:27

amator7 pisze:
12 maja 2021, 22:12
emigrację kilku milionów Polaków za "chlebem" także uważasz za urojenia, czy dałeś sobie wmówić że to oczywiste że się tak stało?
napływ kilku milionów ludzi ze wschodu też jest dla ciebie takie oczywiste i bezrefleksyjnie to przyjmujesz?
Po pierwsze, to często nie tyle za chlebem, co często za szyneczką. Tak, ludzie wyjeżdżający bardzo często mają w Polsce całkiem dobrze, za to chcą zwyczajnie mieć lepiej. Warto to zauważyć. Zobacz, do USA wyjeżdżała cała czołówka polskiej estrady w latach siedemdziesiątych. Wyjechali Krawczyk, Komeda, Klenczon i cała masa innych. Przecież im było w Polsce dobrze, to po co jechali?

Właśnie kolejny slogan "za chlebem" jest zwyczajnie fałszywy. Czemu choćby Chopin koncertował w Paryżu, a nie w Warszawie? Przecież w Polsce był doskonale znany i naprawdę mógł tu żyć, jak pączek w maśle. To samo inni. Nie było żadnej ucieczki przed wywozem na sybir. To zwyczajna manipulacja powtarzanie takich tekstów. Chodzi właśnie o tą szyneczkę, a nie chleb.

I ta sama szyneczka jest przyczyną przyjazdu pracowników ze wschodu do Polski.

Z drugiej strony, wszystko zgodnie z wolą bożą. Przecież Bozia, jak wypieprzali Ewkę z Adaśkiem z raju dali im całą ziemię. Mogli całą ziemię posiąść, nie ograniczając się do obszaru swojego powiatu, czy nawet województwa.

Właśnie, zastanawiałeś się, że podstawowym warunkiem emigracji jest znajomość języka? A kto zna język? Ano ten, kto potrafi się go nauczyć, a nie każdy to umie, nie każdy chce. Coś musisz najpierw opanować (zawód, umiejętności, język), żeby po tą szyneczkę sięgnąć.

Autor tematu
amator7

Post napisał: amator7 » 13 maja 2021, 15:01

tristar0 pisze:nie dziwi mnie to skoro u nas jest lepiej niż u nich i mogą żyć pracować w miarę normalności .

a nie dziwi cię to dlaczego się tak dzieje?
uważasz że w świecie wielkiej polityki rządzą przypadki?
jasiu... pisze:Z drugiej strony, wszystko zgodnie z wolą bożą. Przecież Bozia, jak wypieprzali Ewkę z Adaśkiem z raju dali im całą ziemię. Mogli całą ziemię posiąść, nie ograniczając się do obszaru swojego powiatu, czy nawet województwa.

proponował bym z takimi dykteryjkami do przedszkola się udać.
jasiu... pisze:do USA wyjeżdżała cała czołówka polskiej estrady w latach siedemdziesiątych. Wyjechali Krawczyk, Komeda, Klenczon i cała masa innych. Przecież im było w Polsce dobrze, to po co jechali?

najwyraźniej ulegli propagandzie american dreamin.
to samo dzieje się z tymi których importujemy do siebie, uważasz że takie migracje ludności to kwestia spontanicznych przypadków czy ktoś to zaplanował?
jasiu... pisze:zastanawiałeś się, że podstawowym warunkiem emigracji jest znajomość języka? A kto zna język?

idź do jakiegoś polskiego urzędu i zerknij na tabliczki informacyjne w jakich językach są obecnie napisy.
pośród urzędników też są dobrze widziani ci którzy porozumiewają się w języku zza buga.
dalej myślisz że takie preferencje to przypadek?

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: jasiu... » 13 maja 2021, 15:54

Widzisz, ja mam okazję często na własne oczy przekonać się, jak to naprawdę jest z tą emigracją. Mnie nie muszą przekonywać zawodowi przekonywacze. Nigdy nie spotkałem emigranta, w żadnym kraju, który wyjechał by za chlebem.

Przykładów chcesz innych? Jedna z najlepszych hiszpańskich orkiestr Orquesta Sinfónica de Tenerife. W latach od 2012 do 2016 dyrektorem był tam Michał Nesterowicz. Za chlebem pojechał?

Krystian Zimerman, jeden z najlepszych polskich pianistów mieszka w Szwajcarii. A przecież jako laureat Konkursu Chopinowskiego mógłby w Polsce naprawdę kupę pieniędzy zarabiać. Zamarzył mu się szwajcarski chleb?

Tomasz Opasiński, obecnie dyrektor kreatywny Netfixa. Mieszka w Los Angeles. Czemu, czy jak w Gdańsku mieszkał, to brakowało mu chleba?

Znam kilku znakomitych lekarzy, którzy zaczynali w Polsce, a pracują w Niemczech. Myślisz, że w Polsce brakowało by im chleba? Dla chleba wyjechali?

Dla chleba to wyjeżdżają ci, co to za wszelką cenę chcą się dorobić na najprostszej pracy. Widuję i takich. Kupują wódkę na promocji i w dwudziestu składają się na prostytutkę, żeby rozebrała się przed nimi, a oni sobie wówczas podczas stripteasu ręcznie ulżą. Tylko że takich jest margines. Rok, najwyżej dwa i każdy w końcu wraca, jeśli się przekona, że to nie jest dla niego, że nie można być trochę tutaj, trochę w Polsce.

A zostają ci, którym się udało. Czemu zostają, przecież mają doświadczenie, czegoś się nauczyli, choćby języka, nawet na emeryturę nie myślą wracać często. No właśnie, bo mimo że chleb jest wszędzie, to jednak często o tą szyneczkę chodzi. O pewne jutro, np. o dostęp do lekarza.

A co do gości ze wschodu w Polsce, to ja uważam, że skoro jest na nich popyt, to czemu krzywo na ich obecność w Polsce patrzeć? Szczególnie na tych, którzy uczciwie na swoją polską szyneczkę pracują.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 13 maja 2021, 16:29

jasiu... pisze:czemu krzywo na ich obecność w Polsce patrzeć? Szczególnie na tych, którzy uczciwie na swoją polską szyneczkę pracują
dokładnie święte słowa.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”