Zapędy cenzorskie w necie?

tylko dla tych którzy chcą wiedzieć ;)

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

Autor tematu
amator7
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 50

Re: Zapędy cenzorskie w necie?

Post napisał: amator7 » 10 maja 2021, 09:13

emsc pisze:Matolstwo wykarmione teoriami o braku wirusa, nieszkodliwości wirusa

znasz takich czy tworzysz kolejną teorię?
emsc pisze:Jak się okazuje, w każdym nieszczęściu jest jakiś plus i zysk dla świata!

szkopuł w tym że kto by nie maił tu racji to żadna ze stron nie będzie beneficjentami tej sytuacji.
i zrozumiej to po swojemu, tak jak do tej pory ;)

Dodane 2 godziny 52 minuty 16 sekundy:
czyżby m...ia zaczęła się zbroić?

będziecie czuć się bezpieczniej?

Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

emsc
Posty w temacie: 17

Post napisał: emsc » 10 maja 2021, 13:32

Niestety znam takich.

W Polsce w ciągu jednego ostatniego roku ubyło ~140 tysięcy obywateli. To zmniejsza obciążenie ZUS a więc budżetu a więc nasz wszystkich. Zwolniło się także mnóstwo mieszkań, tysiące.
Z punktu widzenia pozostałych, to są korzyści.
?

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 36

Post napisał: tristar0 » 10 maja 2021, 14:05

panowie możecie gdybać i snuć teorie do woli ale co z tego widzicie jakas logikę w tym że umierają ludzie w każdym wieku a czy to wirus szczepionka czy rak . Natura jest taka że wszystko co się urodzi to umiera możecie to nasuwać jak chcecie ale sądzę że macie już tyle lat że są się to przyswoić a czy ktoś bogaty czy biedny to i tak do piachu.
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

Autor tematu
amator7

Post napisał: amator7 » 10 maja 2021, 16:15

dokładnie, kto się urodził umrzeć musi
a czas który mamy tu spędzić, wypadało by we względnym spokoju a nie w ciągłej obawie o coś i gonitwie za czymś.
dlatego ja robię tak aby nie krzywdzić innych i samemu się nie dawać.
ale jeśli ktoś woli słuchać starszych i mądrzejszych, którzy wciąż nam coś narzucają to już jego sprawa.
każda tzw. władza to tylko zwykli ludzie, często ułomni i zakompleksieni, czy to są autorytety warte aby ich naśladować czy choćby słuchać co nam nakazują?
każdy zrobi co mu rozum podpowiada ;)
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 10 maja 2021, 16:29

No i przyszedł czas kiedy muszę ci przytaknac w całej rozciągłości mamy czasy jaki mamy nie musimy puki co walczyć za wolność z okupantem czy najeżdzcami . A ludką się w duszach przelewa jak już nie którzy brzydzą się czytania to niech podglądają jak żyli ludzie od 1 pierwszej wojny światowej. My mamy teraz ten raj o którym tyle się pisze . Tak czasy mamy inne ale mentalność ludzi się nie zmieniła.
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 8

Post napisał: IMPULS3 » 10 maja 2021, 16:56

amator7 pisze:wypadało by we względnym spokoju a nie w ciągłej obawie o coś i gonitwie za czymś.
amator7 pisze: władza to tylko zwykli ludzie, często ułomni i zakompleksieni, czy to są autorytety warte aby ich naśladować czy choćby słuchać co nam nakazują?
tristar0 pisze:My mamy teraz ten raj o którym tyle się pisze .

3 razy tak panowie! Jak najbardziej sie z tym zgadzam bo to prawda. Dlatego nie jestem za tym jak ktoś odgórnie nakazuje mi cokolwiek zmieniać bo dorobił do tego idiotyczną ideologie. Tak samo jak dotowanie najbogatszych a jednocześnie wpieranie ludziom że się wyrównuje szanse! I też mam odrazę do polityków za to ciągłe robienie poligonu byle tylko za swoją granicą albo i nie za swoją ale w obydwu przypadkach kosztem ludzkich losów i istnień. I prędko zdania nie zmienię na temat polityków, ekonomistów, itp. władczych acz niekoniecznie prawych istot. .

jasiu...
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 35

Post napisał: jasiu... » 10 maja 2021, 18:52

amator7 pisze:
09 maja 2021, 22:39
nie zapobiega i nie ogranicza, jesteś najzwyklejszym roznosicielem jak i przed szczepieniem
źródło? Najlepiej https://www.thelancet.com/ bo tam się publikuje badania naukowe (kontrowersyjne również!).
amator7 pisze:
to spieszę cię poinformować że dla pewnych "elit" jesteś jak i my wszyscy tylko bydłem
To nie są elity, to są bufoni bez krzty człowieczeństwa w sobie. Nie przejmuję się takimi. Unikam ich, bo mnie nauczono, że każdy człowiek zasługuje na szacunek. Ten, z którym się nie zgadzam też!
amator7 pisze:
myślisz że jeśli kiedyś coś się nie wydarzyło to znaczy że to zaistnieć nie może?
Może, pod warunkiem, że coś się stanie, musi być impuls. Daleko szukać nie trzeba. Euforia podczas pierwszej pielgrzymki papieża, Tworzenie pierwszej solidarności. Problem w tym, że ogień jest to wielki, dokładnie taki, jak przy zapaleniu słomy. Daje mało ciepła, dużo światła i bardzo szybko gaśnie.
emsc pisze:
10 maja 2021, 03:18
Matolstwo wykarmione teoriami o braku wirusa, nieszkodliwości wirusa, szkodliwości szczepień, ochronnym działaniu mszy świętej itp, wymrze statystycznie szybciej.
Niekoniecznie. Powodem są mutacje wirusów. W tej chwili za wiele zgonów, spowodowanych przez wirusa uważa się burzę cytokin. Ta sama przyczyna występuje w zgonach spowodowanych sepsą. W przypadku sepsy chorują głównie dzieci. Jest prawdopodobne, że któraś z kolejnych mutacji może być problemem właśnie dla dzieci i ludzi młodych. Tym bardziej, że starsi są zaszczepieni, widać to choćby w Niemczech, gdzie ilość zgonów, po zaszczepieniu domów starców wyraźnie spadła, a średni wiek pod respiratorem wynosi 47 lat. Czy się obniży? Nie wiem.
amator7 pisze:
10 maja 2021, 16:15
a czas który mamy tu spędzić, wypadało by we względnym spokoju a nie w ciągłej obawie o coś i gonitwie za czymś.
Wcześnie doszedłeś do takiego wniosku. Bo to jest prawda. Stan przyjemności, spokoju, satysfakcji, to wszystko jest w nas i wcale nie wiąże się z walką o lepsze. Czasem warto, jak śpiewał Hołdys z Anną Jantar:

Piękna piosenka.
amator7 pisze:
10 maja 2021, 16:15
ale jeśli ktoś woli słuchać starszych i mądrzejszych, którzy wciąż nam coś narzucają
To chyba nie tak. Starsi myślą, że nie każdy powinien przechodzić przez to, przez co oni sami przechodzili. Uczyć się na błędach. Tyle, że nie bardzo potrafią przyznać się do dawnych błędów i dlatego mama nie umie uzasadnić, czemu trzeba na mróz założyć czapkę. Tak to działa.

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 10 maja 2021, 19:54

jasiu... pisze: mama nie umie uzasadnić, czemu trzeba na mróz założyć czapkę.
kiedyś to tak ale patrząc na to co dziś się wyrabia to mama odpowie zakładaj czapkę bo ja w twoim wieku odmrozilam penisa.

Autor tematu
amator7

Post napisał: amator7 » 10 maja 2021, 21:52

jasiu... pisze:Wcześnie doszedłeś do takiego wniosku.

może już z takim podejściem do świata się urodziłem ;)
jasiu... pisze:Unikam ich, bo mnie nauczono, że każdy człowiek zasługuje na szacunek. Ten, z którym się nie zgadzam też!

ja uważam że na szacunek należy sobie zapracować, to nie marmolada z przydziału.
a to że się z kimś tylko nie zgadam to nie powód aby odbierać mu to na co jednak zasługuje. ;)
a co do unikania kontaktu z pewnego rodzaju ludźmi to pełna zgoda.
ci specyficzni ludzie mają bardzo negatywny wpływ na moje dobre samopoczucie. :-D
IMPULS3 pisze:prędko zdania nie zmienię na temat polityków

nie dziwię się, poszedł bym dalej i powiedział że jeśli politycy się radykalnie nie zmienią to ja o nich zdania nigdy nie zmienię.
tristar0 pisze:No i przyszedł czas kiedy muszę ci przytaknac

mam nadzieję że częściej będziemy doszukiwali się tego co nas łączy a nie co dzieli.

a żeby nie było za słodko to;
Przymusowe szczypienia to morderstwo !!
Dobrowolne - samobójstwo!! ;)

tristar0
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: tristar0 » 11 maja 2021, 09:02

amator7 pisze:Przymusowe szczypienia to morderstwo !!
Dobrowolne - samobójstwo

Równie dobrze można powiedzieć że nie szczepienie gdy zmarło tak dużo ludzi na świecie to świadome ludobójstwo mając obecna technologię w medycynie .

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”