Zostawiam, bo może komuś się przyda. Kolega w rozliczeniu długu odddał mi chiński zestaw DRO, który kupił jakieś 2 lata temu na ali i nigdy nie zamontował. Stwierdziłem że w sumie fajna rzecz.
Wrzucam zdjęcia, bo może komuś się kiedyś przyda podpowiedź odnośnie montażu. Uwagi co mogłem zrobić lepiej (a na pewno mogłem), także mile widziane

Zamontowałem w ten sposób, ponieważ chciałem mieć dostęp do oczek od smarowania (nie wiem jak to się nazywa). Stąd ta przerwa pomiędzy liniałem, a suportem. Musiałem użyć śrub typu grzybek, aby śruby od kasowania luzu sup. poprzecznego nie zblokowały mi posuwu (realna długość robocza 124mm): Ponieważ krótszy liniał jest poziomo zamontowany, gdyż nie ma wystarczająco miejsca aby dać go wózkiem w dół, to dałem mu jeszcze gumę ochroną od wiór. Niestety wadą takiego rozwiązania jest to, że jeśli chce się skasować luz, trzeba będzie zdjąć ten liniał (5 śrub). Pod jaskółką jest naprawdę mało miejsca, ale nic się nie blokuje, nic nie przyciera. Liniał wzdłużny, to banał. Jest dużo miejsca i łatwy dostęp (dł robocza550mm): No i samo DRO. Mechanizm umożliwia regulację pochyłu i obrót w ograniczonym zakresie.