rdarek pisze:Temida jest ślepa; głucha i niedouczona!
Może właśnie chce aby tak ją postrzegano, bo jeśli wyszła by cała prawda na światło dzienne to rozczarowanie ludzi było by jeszcze większe.
rdarek pisze:Temida jest ślepa; głucha i niedouczona!
Może. I tego nie będę nawet roztrząsal.
rdarek pisze:Ale żeby szacowny tfu sędzia (nawet czworo) nie umiał wykonac prostego zadania matematycznego ze zbiorami na poziomie szkoły podstawowej? Składającego się jedynie z dodawania i odejmowania.
A czego się spodziewać po kraju w którym sędziowie to starzy komuniści. Wsadzający na nowe stołki neomarksistów?
rdarek pisze:Braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. Ba ze swojej branży cytował przepisy jak leci bez przeczytania co "mówią" no dosłownie indolencja intelektualna
Walczyć teoretycznie trzeba, ale w praktyce nie ma sensu, bo szanse tak jak piszesz - marne. Kilka razy się naciąłem, jedyna realna szansa na odzyskanie środków to zakup przez Allegro (przynajmniej parę lat do tyłu, nie wiem jak teraz). Miałem dwa takie przypadki, że nie wysłali mi towaru, sprawa zgłoszona na policję -> pieniądze odzyskane z Programu Ochrony Kupujących.rdarek pisze: ↑20 kwie 2021, 22:07No to życzę powodzenia. Koniecznie daj znać jak się to skończy.
Z moich ostatnich doświadczeń z policją prokuraturą i sądami.
Wyciągnąłem taki wniosek z tego ostatniego (pierwsze i drugie to wiadomo)
Temida jest ślepa; głucha i niedouczona!![]()
I broń Cię Panie Boże nie zniechęcam Cię w końcu o swoje trzeba walczyc.
P.S. Rzecznik praw konsumenta może interweniować w przypadku zakupu od firmy (sklepu) Przy zakupie od osoby prywatnej nie mają mechanizmów pozwalających na interwencję. Tak samo jeśli kupiłeś jako firma. To radź sobie sam
Zależy jak zakwalifikują
Założę się o browara, że nawet nie byli sprawdzic