Mach3 R3 pl
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 24
- Kontakt:
ja screenów nierobie normalnie tłumacze menu i dodatkowe okna programu a co do grafiki to za dużo zabawy jak dla mnie jest wolał bym mieć gotowe przyciski
jeśli możesz to podrzuć mi tą grafikę co masz
nawet nie zauważyłem ale na stronie producenta jest edytor głównego menu czyli taki obrazem
możemy zmienić sobie przyciski poprzestawiać niepotrzebne wywalić
aha ktoś nie wierzy że je menu tłumacze? to radze najpierw ściągnąć tą wersje mach3 http://www.machsupport.com/downloads/Ma ... R3.041.exe zainstalować bo nie próbowałem czy będzie dobrze działało mając wersje inną i tę nakładkę po instalacji i pierwszym uruchomieniu wgrać do pliku tam gdzie jest zainstalowany mach 3
widzę popularności nabrał ten mój prototyp a nikt się nie wypowiada
czyżby byłaż taki świetny?? mój e mail [email protected] proszę o uwagi
Moje Gg 114839
tutaj tylko główny pasek proframu i podmena
radzę szukac na samym końcu
jeśli możesz to podrzuć mi tą grafikę co masz
nawet nie zauważyłem ale na stronie producenta jest edytor głównego menu czyli taki obrazem

aha ktoś nie wierzy że je menu tłumacze? to radze najpierw ściągnąć tą wersje mach3 http://www.machsupport.com/downloads/Ma ... R3.041.exe zainstalować bo nie próbowałem czy będzie dobrze działało mając wersje inną i tę nakładkę po instalacji i pierwszym uruchomieniu wgrać do pliku tam gdzie jest zainstalowany mach 3
widzę popularności nabrał ten mój prototyp a nikt się nie wypowiada
czyżby byłaż taki świetny?? mój e mail [email protected] proszę o uwagi
Moje Gg 114839
tutaj tylko główny pasek proframu i podmena
radzę szukac na samym końcu
Ostatnio zmieniony 22 sty 2009, 16:05 przez k-m-r1, łącznie zmieniany 5 razy.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 24
- Kontakt:
no tak reszta jest angielska
dałem tylko próbkę na "smaka"
ktoś morze ocenić to co jest? jakieś własne uwagi sugestie chętnie wysłucham i zastosuje
cześć menu zostawiłem w niezmienionej formie bo nie wiem jak dobrać słowa by pasowały
olo_3 a dlatego masz inną wersje bo ten podmieniony plik ma przypisaną wersje na stałe tak jak pozostałe programy jeśli chcesz to zmienię specjalnie Tobie na taką jak potrzeba
zastanawiam się czy Tobie chodzą wszystkie funkcje czy będzie jakaś kolizja
sprawdzałeś jak kręcą się silniki??
dałem tylko próbkę na "smaka"
ktoś morze ocenić to co jest? jakieś własne uwagi sugestie chętnie wysłucham i zastosuje
cześć menu zostawiłem w niezmienionej formie bo nie wiem jak dobrać słowa by pasowały
olo_3 a dlatego masz inną wersje bo ten podmieniony plik ma przypisaną wersje na stałe tak jak pozostałe programy jeśli chcesz to zmienię specjalnie Tobie na taką jak potrzeba

zastanawiam się czy Tobie chodzą wszystkie funkcje czy będzie jakaś kolizja
sprawdzałeś jak kręcą się silniki??
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
Witam,
wrzuciłem ten plik na domowym komputerze z ciekawości.
Jak ci zależy to zainstaluje go do maszyny na grex i serwach bldc od juba.
Pisz czego nie wiesz to bredzimy myslec jak to opanować, generalnie mach jest ok, i dobrze ze artsoft będzie dysponował wersja polska, zakończy to ere pociągów kapitalistycznych niektórych.
[ Dodano: 2008-07-17, 20:31 ]
Wiec tak kosmetycznie:
1.jednostka miary- zamiast „metr” daj „mm” lub „metryczne”
2.obroty silników zmieniłbym na cos innego lub zostawił „motor tunning”
3.„fixtures” = przesuniecie punktu referencyjnego
4.„narzędzia” zmień na „magazyn narzędzi”
5.„konfiguracja wtyczki „ dal bym „konfiguracja PlugIN”
6.„wrzeciono kolo” na „przekładnia elektroniczna”
7.„safeZ” na „wysokie Z”
8.za serial monitor w nawiasie (rs232) lub „serial port monitor”
9.„kreator” na cos mądrzejszego (kreator dobrze wygląda w windowsie -maszynie średnio)
10.„maintenanice hours” na „godziny maszynowe”
no to tyle można powiedzieć na podstawie tego kawałka tłumaczenia, ale niech sie jeszcze koledzy wypowiedzą.
[ Dodano: 2008-07-17, 20:52 ]
no i moze jeszce "help" na "pomoc"
wrzuciłem ten plik na domowym komputerze z ciekawości.
Jak ci zależy to zainstaluje go do maszyny na grex i serwach bldc od juba.
Pisz czego nie wiesz to bredzimy myslec jak to opanować, generalnie mach jest ok, i dobrze ze artsoft będzie dysponował wersja polska, zakończy to ere pociągów kapitalistycznych niektórych.
[ Dodano: 2008-07-17, 20:31 ]
Wiec tak kosmetycznie:
1.jednostka miary- zamiast „metr” daj „mm” lub „metryczne”
2.obroty silników zmieniłbym na cos innego lub zostawił „motor tunning”
3.„fixtures” = przesuniecie punktu referencyjnego
4.„narzędzia” zmień na „magazyn narzędzi”
5.„konfiguracja wtyczki „ dal bym „konfiguracja PlugIN”
6.„wrzeciono kolo” na „przekładnia elektroniczna”
7.„safeZ” na „wysokie Z”
8.za serial monitor w nawiasie (rs232) lub „serial port monitor”
9.„kreator” na cos mądrzejszego (kreator dobrze wygląda w windowsie -maszynie średnio)
10.„maintenanice hours” na „godziny maszynowe”
no to tyle można powiedzieć na podstawie tego kawałka tłumaczenia, ale niech sie jeszcze koledzy wypowiedzą.
[ Dodano: 2008-07-17, 20:52 ]
no i moze jeszce "help" na "pomoc"
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
faniron,
Witam,
trochę nie na temat ale skoro padło pytanie.
Tak i nie.
W porównaniu z lpt działa jak marzenie, lecz za te pieniądze jestem rozczarowany,
ucina sobie wymiary, przy nawrocie wywala sterowniki (w osi Z, nie zachowuje rampy, trzeba każdorazowo dopisywać pauzę (G4)), konfiguracja malo przejrzysta.
Co ciekawe i zarazem nie zrozumiale trzyma wymiar na detalach. Bazowanie takie sobie, naszczescie juba sterowniki uzupełniają nieco te wady.
Poczytaj sobie w watek o maszynie mexa tam jest opisane o co chodzi z tymi wymiarami, falownikiem (analogowo) steruje 0-5V ja bym wolał 0-10V bo akurat mam taki falownik. Malo I/O, pozatym uwaliłem na stracie 2. Korekcja posuwu nie działa podczas pracy, obrotów - tak. itd....
Przypadkowo problemy z wgraniem oprogramowania przez lan, musiałem go ruszyć przez USB, dopiero pozniej po lanie.
Reasumując ma swoje wady, ale nie zamieniłbym go na lpt, to taka roznica jak serwa i krokówki, mam jedynie nadzieje, ze w końcu Brajan ulepszy plugin do niego i będzie ok (:
Witam,
trochę nie na temat ale skoro padło pytanie.
Tak i nie.
W porównaniu z lpt działa jak marzenie, lecz za te pieniądze jestem rozczarowany,
ucina sobie wymiary, przy nawrocie wywala sterowniki (w osi Z, nie zachowuje rampy, trzeba każdorazowo dopisywać pauzę (G4)), konfiguracja malo przejrzysta.
Co ciekawe i zarazem nie zrozumiale trzyma wymiar na detalach. Bazowanie takie sobie, naszczescie juba sterowniki uzupełniają nieco te wady.
Poczytaj sobie w watek o maszynie mexa tam jest opisane o co chodzi z tymi wymiarami, falownikiem (analogowo) steruje 0-5V ja bym wolał 0-10V bo akurat mam taki falownik. Malo I/O, pozatym uwaliłem na stracie 2. Korekcja posuwu nie działa podczas pracy, obrotów - tak. itd....
Przypadkowo problemy z wgraniem oprogramowania przez lan, musiałem go ruszyć przez USB, dopiero pozniej po lanie.
Reasumując ma swoje wady, ale nie zamieniłbym go na lpt, to taka roznica jak serwa i krokówki, mam jedynie nadzieje, ze w końcu Brajan ulepszy plugin do niego i będzie ok (:
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.