Tylko ja moge stwarzać alternatywną naukę.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 37
Re: Tylko ja moge stwarzać alternatywną naukę.
Teraz to mają firmy ochroniarski albo konwojowanie kasy nikt inny się do tego zamkniętego kręgu nie dostanie
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 10
No cóż nie wszystko pamiętam brat przeszedł ścieżkę zdrowia, a mnie rodzice zdążyli "przykuć do kaloryfera" żebym gdzieś się nie wpakował. Mimo tego byłem pod bramą stoczni, tak tej samej z której Wałęsę "przerzucali" przez płot i bawiłem się z wojskiem w ciuciubabkę. Stali i kontrolowali kto wjeżdża do miasta a Ci nie "wpuszczalni" zasuwali za wałem rzeki przez polajasiu... pisze: ↑19 mar 2021, 15:56Pamiętam, we wtorek, 15 grudnia pacyfikację PAN. Wyrośnięte draby wynosiły profesorków z budynku na Nowym Świecie. I tak się teraz zastanawiam, co się z tymi drabami stało. Zakładając, że skończyli swoją służbę w ZOMO, gdzie wylądowali? Wśród zwolenników PiS, czy PO? A może jeszcze innej partii?

-
czyżby rodzice też należeli do systemu czy to taka przenśnia z tym przykuwaniem bo kajdanki to nie był w tych czasach tak dostępne jak teraz .rdarek pisze:a mnie rodzice zdążyli "przykuć do kaloryfera
Dodane 1 minuta 20 sekundy:
A
niestety też się załapałem mimo że miałem 15 lat ale w tedy nikt na to nie zwracał uwagirdarek pisze:wszystko pamiętam brat przeszedł ścieżkę zdrowia,
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Ja na szczęście byłem za młody na ścieżkę zdrowia ale czołgi pamiętam 

-
- Posty w temacie: 4
A były, ale chyba tylko w Gdańsku.
W innych miastach raczej korzystali z bewupów.
-
- Posty w temacie: 10
Było różnie, teren szkoły do której chodziłem przejęło wojsko i siedział tam sztab. Po ich odejściu z lodu na boisku wyciągaliśmy pozostawione przez łączność wojskowe przewody. Natomiast czołgi stały w Cieplewie na terenie 49 PŚB . Po gdańsku na pewno poruszały się SKOT'y w które były wyposażone również oddziały milicyjne, czy czołgi i BWP-y niestety nie pamiętam. Czołg z całą pewnością stał na wjeździe do Gdańska miał ograniczać wjazd dla przeciwników ustroju. Pamiętali jeszcze grudzień 70 roku

Kurczę, kumpel ze szkoły w tamtym czasie urwał się z chaty i ganiał się po gdańsku z utrwalaczami władzy. Porobił zdjęcia potem mu kipisz na chacie zrobili szukając filmu, który leżał u mnie. Niestety tak go schowałem, że teraz nie mogę go namierzyć (istnieje możliwość, że dostał go już z powrotem)
P.S. Aleśmy fajnie temat zmienili na wspominki, hmmm a główny zainteresowany jeszcze nie dodał, że siedział na pancerzu któregoś z tych czołgów?

-
widzisz jakąś analogię poza słowem "czołg " ?
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 13
Ano były. Widziałem jak skręcały z Chopina w Grunwaldzką i dalej Jedności Robotniczej do Gdańska. Naliczyłem ich wtedy kilkadziesiąt.rdarek pisze:Natomiast czołgi stały w Cieplewie
strikexp pisze:Na granicy francuskiej podobny
To nie to co patrzeć z daleka, a być w zagrożeniu, że zabiorą gdzieś... przez wiele lat byłem przygotowany do wyjścia z domu natychmiast. Buty na nogach. Strike, nie zrozumiesz czegoś takiego. Jeszcze teraz zapasowe buty mam w samochodzie i każdym warsztacie.
zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ