dobre pieniądze do zebrania na platformie startup
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Re: dobre pieniądze do zebrania na platformie startup
Panowie, a nie wydaje wam się, że jesteście zwyczajnie śmieszni?
Oczywiście, że są metody na zrobienie pieniędzy, ale w waszym wykonaniu jakoś nie widzę, że ktokolwiek z was te metody miał okazję z powodzeniem zastosować. Powiem wprost - nie wierzę wam!
Nie ma się czego wstydzić, biedniejsi ludzie też są warci szacunku, a co do zarobków w setkach tysięcy, to pamiętam, jak za 10 tysięcy dawali złotówkę.
Oczywiście, że są metody na zrobienie pieniędzy, ale w waszym wykonaniu jakoś nie widzę, że ktokolwiek z was te metody miał okazję z powodzeniem zastosować. Powiem wprost - nie wierzę wam!
Nie ma się czego wstydzić, biedniejsi ludzie też są warci szacunku, a co do zarobków w setkach tysięcy, to pamiętam, jak za 10 tysięcy dawali złotówkę.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
A weź spróbuj z nim pogadać na jeden temat, tylko na jeden, to się przekonasz ile warta jest z nim dyskusja.tristar0 pisze:tego kolegi też nie lubisz ?

jasiu... pisze:jesteście zwyczajnie śmieszni
Możliwe, każdy ma inne poczucie humoru.

Dla mnie to byłby ciekawy temat, gdyby było więcej o tym jakie potrzeby miałby produkt zaspakajać, do jakiej grupy miałby być skierowany, w czym mógłby pomóc kupującem... wtedy warto dyskutować itp.
Zaproponowałem skrzynka - warsztat z drewna. Wiecie dlaczego? Gdzie dzieciaki majsterkują? Jakie mają z tym problemy? Z problemów wynikają cechy produktu.
Powinienem zaproponować skrzynkę z blachy.

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 40
a co ty taki niedowiarek, ja mam biznes gdzie w warsztacie tłukę rzeczy i sprzedaję z zayebistym zarobkiem.
oprawca też miał te swoje latające cuda.
a więc da się.
a ja kocham polską wieś. ale jeśli chodzi o zarobkowanie to wolę odebrać kilka emaili , wysłać zamówienie, niż walczyć na lokalnym rynku i omawiać godzinami zlecenia z różnymi ludźmi. dlatego szybka sprzedaż przez neta to jest to. zero marudzących kupujących. zero rozmów i tłumaczeń. dostajesz zamówienie razem z przelewem, realizujesz i tyle słyszałeś o swoim kupującym.
-
- Posty w temacie: 42
JanŻelazny pisze:zero rozmów i tłumaczeń. dostajesz zamówienie razem z przelewem, realizujesz i tyle słyszałeś o swoim kupującym
no właśnie i tym się różnimy bo ja znam swoich kontrahentów osobiście,wiem kim są co robią
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
ja nie mam kontrahentów, tylko klientów, w 95 % jednorazowych. i dobrze mi z tym .
-
może cały w tym problem że jednorazowych bo zadowolony klient wraca . a nie zadowolony przepada na zawsze.JanŻelazny pisze:jednorazowych. i dobrze mi z tym
Dodane 5 minuty 38 sekundy:
widziałem to kiedyś prawie żadnych narzędzi a napierają w pocie czoła z efektownym zakończeniempitsa pisze:Powinienem zaproponować skrzynkę z blachy.
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
nie nie . moi klienci są mega zadowoleni, nie wiem dokładnie ile procent wraca, ale generalnie mam produkt drogi i często go nie kupujesz w swoim życiu stąd może mało ich wraca.
-
Jeśli nawet drogo to przy pełnym zadowoleniu kupuje u tego samego sprzedawcy ponownie i nikt mnie nie przekona żeby kupić u kogoś innego .
-
-
- Posty w temacie: 4
Bo widziałem prawdziwych biznesmenów. Wiem, jak się zachowują i wyrażają. I nie wstydzą się mówić o swoim biznesie.
Ostatnio przez amazona kupowałem stolnicę. Firma ze Zgorzelca, ale zarejestrowana w Görlitz. Mieli za zadanie zapakować i wysłać DHL-em. Podejrzewam, że tego nie robili sami, gdzieś mają wykonawców, oni są tylko pośrednikami. Ja jako klient jestem zadowolony, u nas sklepy pozamykane, to nie miałem jak inaczej kupić.JanŻelazny pisze: ↑14 mar 2021, 15:57zero rozmów i tłumaczeń. dostajesz zamówienie razem z przelewem, realizujesz i tyle słyszałeś o swoim kupującym.
To jest właśnie pomysł na szybki biznes. Pośrednictwo handlowe pomiędzy klientem, a wytwórcą. Choćby dlatego, że wytwórca najczęściej nie wie, że może swój produkt Niemcom na amazonie sprzedawać. A idzie wszystko.
No tak, tyle że trzeba się pilnować, żeby produkt miał jakość, bo zwrócą, ale to jest do ogarnięcia.