Masz zadanie do wykonania
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 15
Re: Masz zadanie do wykonania
A skąd cieszę się ich szczęściem 

Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Ogólnie to jest tak im człowiek starszy to ma większy dystans do wszystkiego i do siebie też .
Dodane 5 minuty 20 sekundy:
Pukury czy mógłbyś sprawdzić czy nadal jest etat na Wawelu przy wyrzucania obornika od smoka bo może na wakację
byłbym zainteresowany
Dodane 5 minuty 20 sekundy:
Pukury czy mógłbyś sprawdzić czy nadal jest etat na Wawelu przy wyrzucania obornika od smoka bo może na wakację
byłbym zainteresowany

Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 27
- Kontakt:
tristar0 pisze:na adorację
adorację? tego oblecha? tfu
smocza jama jest zajeta, oprawca tam robi

https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
No weź przestań ze mnie zrobili fanklub tuxa i mam się z tym dobrze hehe , i nie tfu tylko więcej wyrozumiałości 
Dodane 59 sekundy:
nosz ku... a już myślałem że dorobię latem .

Dodane 59 sekundy:
nosz ku... a już myślałem że dorobię latem .
-
- Posty w temacie: 3
W tym wypadku słowo klucz to: INKUBACJA
Tutaj masz to fajnie wytłumaczone, jeśli bym Cię odesłał do np. Wikipedii to było by bla bla bla bo jest to nieco trudniejszym językiem opisane:
"Jakie są drogi zakażenia koronawirusem?
Koronawirus rozprzestrzenia się drogą kropelkową, dlatego ludzie mogą zarazić się COVID-19 tylko od innych osób. Koronawirus może się rozprzestrzeniać między ludźmi poprzez maleńkie kropelki wydzieliny z ust lub z nosa osoby chorej, które wdycha osoba zdrowa.
Należy jednak pamiętać, że kropelki te mogą również osiadać na różnych powierzchniach i przedmiotach znajdujących się wokół osoby chorej na COVID-19. Z tego względu zakazić można się również, dotykając tych przedmiotów, a następnie dotykając nieumytymi rękami oczu, nosa i ust.
Inkubacja koronawirusa trwa szacunkowo od 1 do 14 dni i jest to okres, kiedy dana osoba może już przenieść wirusa na osobę zdrową. Według statystyk objawy pojawiają się najczęściej po ok. 5 dniach od zakażenia. Po tym czasie zaczynają pojawiać się objawy zakażenia, czyli gorączka, kaszel, duszności, zmęczenie, bóle mięśni, a także objawy od strony układu pokarmowego (bóle brzucha, wymioty, biegunka). Choremu na COVID-19 może również dokuczać ból gardła oraz katar.
Czym jest inkubacja koronawirusa?
Inkubacja koronawirusa jest to inaczej okres jego wylęgu. Jest to okres od momentu ekspozycji na koronawirusa do momentu wystąpienia pierwszych objawów COVID-19. Co ważne okres inkubacji koronawirusa ma miejsce przed okresem zaraźliwym, gdy można już zarazić kogoś COVID-19.
Po okresie inkubacji koronawirusem można się zarazić, jednak należy pamiętać, że nie każda osoba zakażona wykazuje objawy COVID-19. Dlatego tak ważny jest okres kwarantanny w przypadku osób, które mogły mieć kontakt z koronawirusem."
Moim skromnym zdaniem jest to bajecznie proste do zrozumienia, Idąc Twoim tokiem rozumowania to to cholerstwo musi się najpierw urządzić w organizmie swojej ofiary.
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 27
- Kontakt:
hehe, no wlasnie chodzilo mnie o to czy inkubacja występuje czy nie, czym jest inkubacja to ja doskonale wiem i jakimi słowami by nie była opisana. Statystyk nie śledziłem, to nie wiem.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 7
U każdego to wygląda inaczej. Kolega się żalił, że przez dwa dni praktycznie nie opuszczał sedesu. Oczywiście wynik pozytywny z wymazu. Poza tym temperatura 37.8 i nic więcej.
-
Właśnie nie ma jednoznacznych objawów no chyba że stracisz węch i smak to wtedy pewniak , znajoma miała chrypkę i ból gardła niby podziębienie i zadnych więcej symptomów , a po teście wyszła korona. Każdy to chyba inaczej łapie i ma różne obiawy.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 11
Tak nieśmiało zapytam... Są jeszcze jakieś objawy których nie łącza z ta śmiertelna choroba?
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…