Ciekawostki filmowe...
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 32
Re: Ciekawostki filmowe...
ten pomysł jest z górnej półki
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
Tagi:
-
IMPULS3
tak pewnie można by wyliczać bez końca w Toruniu był zakład Elana też rozebrany i wykupiony za grosze,pewnie w każdym mieście znajdzie się coś co było nie "rentowne" wyprzedali nasz Polski majątek po cenie złomu.
tak pewnie można by wyliczać bez końca w Toruniu był zakład Elana też rozebrany i wykupiony za grosze,pewnie w każdym mieście znajdzie się coś co było nie "rentowne" wyprzedali nasz Polski majątek po cenie złomu.
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 47
tristar0 pisze:tak pewnie można by wyliczać bez końca
To nie chodzi o wyliczanie ale o propagandę jak to teraz kwitniemy. Tak kwitniemy że ani telewizora nie produkujemy jako 40 milionowy kraj ani silnika spalinowego.

-
też to jakiś czas temu zauważyłem .Niby mamy genialnych informatyków programistów inżynierów tyle że pracują na obcej technologi i obcego kapitału.
-
- Posty w temacie: 280
tristar0 pisze:też to jakiś czas temu zauważyłem .Niby mamy genialnych informatyków programistów inżynierów tyle że pracują na obcej technologi i obcego kapitału.
Bo mamy "innowacyjną gospodarkę"...(sic!)
Dodane 4 minuty 45 sekundy:
I takimi zbudowano np Kanał Panamski (ponad 80 km,12 śluz, całkowity koszt konstrukcji szacuje się na ok. 375 mln$/7mld $ dziś) w 10 lat (1904-1914). Współcześnie daje on zatrudnienie 9000 ludzi, przynosi skarbcowi środkowoamerykańskiego państwa ponad miliard dolarów rocznie, a wszystkie związane z nim działalności i dziedziny gospodarki tworzą ok. 80 proc. PKB.
https://mashable.com/2015/11/15/panama- ... urope=true

A my z przekopem Mierzei ( 1,3 km długości i 5 metrów głębokości, 1 śluza)

guzdrzemy się już od dwóch, i ma kosztować (na razie) 880 mln złotych (228.5 mln $), potencjalny zysk nieznany...

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
A ile krajów na świecie teraz produkuje telewizory? I jak w ogóle rozumieć pojęcie "produkcja telewizora"?