silniki do sprowadzenia

Dyskusje na temat silników krokowych i sterowników silników krokowych.

Autor tematu
elmar
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 4

Post napisał: elmar » 04 lip 2008, 16:57

Tą zasadę to ja znam ja tylko mam zamiar rozpoznać rynek- czego potrzebujecie liczę że napiszecie a nie będziemy sie tu rozwodzić czy chińskie jest git czy nie. Jak już napisałem mam zamiar sprowadzać podzespoły dobrej jakości.

Tagi:

Awatar użytkownika

termit_tm
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 1

Post napisał: termit_tm » 04 lip 2008, 17:52

może dodaj ankietę do tematu to chociaż coś będziesz wiedział przecież nikt nie odpowie za wszystkich na forum

Awatar użytkownika

kwarc
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 4

Post napisał: kwarc » 04 lip 2008, 17:53

tu nierozpoznasz.
techrmiten - swietnia animacja-lubie tak raz w roku

cnc3d

Post napisał: cnc3d » 05 lip 2008, 00:33

Z chińskimi silnikami BLDC jest tak. Najpierw dostajesz próbki, robisz testy -nawet jesteś zadowolony, zamawiasz większa partię i loteria -pomylili napięcia, a to heca, przestali odpisywać na maile? Myślisz sobie trafiłem na kiepską firmę. Drugie podejście, sprowadzasz próbki od kilku firm i wybierasz najlepsze, sprowadzasz większa partie i znowu kicha, magnesy nierówno namagnesowane i chodzi jak przedwojenny diesel.
Dalej to już od determinacji zależy jak długo będziesz się łudził że w końcu się uda.
Prawda jest taka, że w Chinach produkuje sie doskonałe produkty, ale robią to zachodnie koncerny potrafiące egzekwować jakość i raczej nikt nie narzeka jak widzi siemens a poniżej made in china.

jarekk
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 3

Post napisał: jarekk » 05 lip 2008, 20:26

elmar pisze:Tą zasadę to ja znam ja tylko mam zamiar rozpoznać rynek- czego potrzebujecie liczę że napiszecie a nie będziemy sie tu rozwodzić czy chińskie jest git czy nie. Jak już napisałem mam zamiar sprowadzać podzespoły dobrej jakości.
Swoją tokarkę (chińską) kupiłem w Anglii w firmie która w Chinach ma na stałe swojego inżyniera który ogląda każdą tokarkę którą pakuję w kontener do Europy.
Tak też można :???:

diodas1
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)

Post napisał: diodas1 » 05 lip 2008, 22:30

Jeżeli chodzi o silniki... to całkiem możliwe że łatwiej byłoby Ci sprzedać w Polsce komponenty do budowy laserowych ploterów pochodzące także z Chin. Mam na myśli tuby laserowe CO2, dedykowane do nich zasilacze i elementy optyki- lusterka, soczewki. Oczywiście pod warunkiem że Twoja cena będzie znacząco konkurencyjna do tych które można ustrzelić na Ebayu czy u niektórych polskich importerów. Także na tym forum co jakiś czas odżywa tematyka laserowa i słychać tęskne westchnienia oraz głośne przełykanie ślinki przez amatorów tego rarytasu. Szczególnie że zbudowanie plotera tnącego laserem jest mechanicznie łatwiejsze niż frezarki, choćby ze względu na przenoszone przez ruchome elementy dużo mniejsze obciążenia.

Mariusz.H
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)

Post napisał: Mariusz.H » 06 lip 2008, 14:00

jarekk napisal
.................która w Chinach ma na stałe swojego inżyniera który ogląda każdą tokarkę którą pakuję w kontener do Europy................
Święte slowa . Często zupelnie inaczej prezentują się chińskie wyroby kupowane za naszą zachodnią granicą w porównaniu z kupowanymi u nas w kraju.
Czasami mam wrażenie że Polacy kupują jakieś braki czy odrzuty byle tanio, a tanio niezawsze bywa dobrze.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Silniki Krokowe / Sterowniki Silników Krokowych”