Transmisja programów CNC-PC i PC-CNC na FANUC OT (PCIN)
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Podstawowe pytanie czy z maszyny programy się zgrywają?hoses pisze:No niestety pojawił sie problem z wysyłaniem na PC-ta, a tym problemem jest Alarm 086. Kabel jest sprawdzony, ustawienia PCIN-a są OK, więc co może byc nie tak? Gdzie szukać przyczyny.?
(tokarka firmy SNUUPY ze sterowanie O-T)
Jeżeli tak to spróbuj tego, u mnie też miałem podobną historię:
Na pierwszej stronie parametrów zrób TVEIN=0
na laptopie miałem tak:
+ XON/XOFF włączone (czyli w górnym wierszu powinno być COM1:2400,EVEN,7,2,XON/XOFF)
Pozdrawiam. Wrzuć ewentualnie forki z ustawieniami na maszynie.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
u mnie na tym sterowaniu dziala tylko predkosc przesylu 9600... inne nie chca...
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Właśnie dokładnie nie pamiętam (nie pracuje już na tej maszynie a nie mam dojścia do niej) Ale jak dobrze pamiętam pod ekranem są klawisze tzw. softkeys. pierwszy od prawej miałem od wyświetlania grafiki, a pierwszy od lewej odpowiadał za dostęp do diagnostyki. u mnie były podpisane na ekranie. podświetlałem znak zmieniałem cyfrę i ok.hoses pisze:rafglow, tylko gdzie i jak w tym sterowaniu się to zmienia i gdzie te ustawienia sa zlokalizowane w maszynie(pod jakim klawiszem)?. Co do ustawień na PC właśnie takie miałem o jakich piszesz.
Nie pamiętam ale może się dowiesz więcej z tego od strony 356.
- Załączniki
-
- B-63834PL_01_050120 0i TB.pdf
- (5.66 MiB) Pobrany 697 razy
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
rafglow, dziękuje Ci za info. Przeglądałem tą instrukcje ale to sterowanie na tej mojej maszynie jest serii O-T, a załączona instrukcja do nowszych sterowań Oi-TB. W moim przypadku jest zupełnie inny układ klawiszy menu i podmenu. Ja nam w pracy tokarkę Oi-TC i tam ustawiam sobie kanały wejścia i wyjścia. Ale tam zgrywam sobie kartą. Kurcze nie wiem co jest grane.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
086
WYLACZENIE SYGNALU DR Podczas wpisywania danych do pamięci za pomocą interfejsu czytania /wysyłania sygnał gotowości (DR) czytania / wysyłania był wyłączony.
Zasilacz zespołu wejścia/wyjścia jest wyłączony lub nie podłączony jest kabel, albo występuje usterka P.C.B.
No i wszystko jasne......
Mysle ze jednak jest do sprawdzenia kabel.
Sprobuj jeszcze zobaczyc czy parametry
340 - P2
341 - P2
311 - 00001010
Input Device 1 = 2
Output Device 2 = 2
pozdrawiam
WYLACZENIE SYGNALU DR Podczas wpisywania danych do pamięci za pomocą interfejsu czytania /wysyłania sygnał gotowości (DR) czytania / wysyłania był wyłączony.
Zasilacz zespołu wejścia/wyjścia jest wyłączony lub nie podłączony jest kabel, albo występuje usterka P.C.B.
No i wszystko jasne......

Mysle ze jednak jest do sprawdzenia kabel.
Sprobuj jeszcze zobaczyc czy parametry
340 - P2
341 - P2
311 - 00001010
Input Device 1 = 2
Output Device 2 = 2
pozdrawiam
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<