Jak masz szesciokaty obok siebie np 3mm i chcesz frezowac po zewnętrznej szesciokatow frezem 3mm to z automatu pójdzie powiedzmy jedna droga 2 razy bo bok jednego będzie chciał frezowac i bok drugiego. Jakby był jeden bok który łączy 2 szesciokaty i ustawiamy frezowanie po lini to mamy jedno przejście frezowania a obronione jakby 2 boki.
Dodane 4 minuty 24 sekundy:
Kolega Pepe wie o co chodzi
Plaster miodu w aspire
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 5
Re: Plaster miodu w aspire
OK, teraz przynajmniej wiadomo o co Ci w ogóle chodzi.mac19881 pisze: ↑02 lut 2021, 21:40Jak masz szesciokaty obok siebie np 3mm i chcesz frezowac po zewnętrznej szesciokatow frezem 3mm to z automatu pójdzie powiedzmy jedna droga 2 razy bo bok jednego będzie chciał frezowac i bok drugiego. Jakby był jeden bok który łączy 2 szesciokaty i ustawiamy frezowanie po lini to mamy jedno przejście frezowania a obronione jakby 2 boki.
Dodane 4 minuty 24 sekundy:
Kolega Pepe wie o co chodzi
No więc ... moim zdaniem .... NIE UZYSKASZ ZA CHOLERĘ jednego przejazdu w taki sposób, żeby ścieżki frezowania się nie dublowały w niektórych miejscach, czyli na każdy sześciokąt, przynajmniej raz zostanie powtórzone frezowanie na co najmniej jednym boku sześciokąta.
Uzyskać za to można to, że frez podczas frezowania będzie miał tylko jedno wejście na początku frezowania i jedno wyjście na końcu.
ale .... :
Może kolega pepepe1 ma jakiś inny pomysł

============
Kolejnego tutka jak zrobić to o czym wyżej napisałem nie będzie, bo .... nie chce mi się

Poprzedniego zlikwidowałem, bo .... nie o to Ci chodziło, więc po co filmik ma leżeć na Tubie.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Re: Plaster miodu w aspire
Nie ma żadnego 
Ew można wywalić część sześciokątów, rozwiąże to problem w 2/3:

Ew można wywalić część sześciokątów, rozwiąże to problem w 2/3: