Kupujesz ten "komplet" za 900zł - tam masz dodatkowo płytkę do pomiaru THC, którą i tak będziesz musiał kupić.
myPlasm ma wyjście na 4 silniki.
Budowa stołu do plazmy CNC od A do Z
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Budowa stołu do plazmy CNC od A do Z
Witam buduje bardzo podobna wypalarkę i zauważyłem że te łożyska otwarte przy wolnym ruchu powodują wibracje to normalne czy coś nie tak mam z łożyskami ? przełożenie u mnie bedzie przez pas zębaty i to chyba będzie jeszcze bardziej potęgować drgania ?

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Przyłączę się do zdania kolegów jeśli chodzi o sterowanie MyPlasm jako użytkownik. Kupiłem parę tygodni temu mały (125x125) ploter na tym sterowaniu i uważam, że chyba nie da się prościej i przyjaźniej dla użytkownika tego ogarnąć. Zajęło mi około 15min, żeby rozkminić co i z czym, a z ploterami nie miałem nic wcześniej do czynienia.
A mam do kolegi pytanie odnośnie tego Spartusa 65 CNC. Bo właśnie szukam czegoś sensowniejszego do tego ploterka. Jak to się spisuje jeśli mogę spytać. Jaka grubość przebicia, jaka cięcia jakościowego. Bo nie wiem czy nie dołożyć parę zł i kupić Spartusa Pro Cut 85 CNC
A mam do kolegi pytanie odnośnie tego Spartusa 65 CNC. Bo właśnie szukam czegoś sensowniejszego do tego ploterka. Jak to się spisuje jeśli mogę spytać. Jaka grubość przebicia, jaka cięcia jakościowego. Bo nie wiem czy nie dołożyć parę zł i kupić Spartusa Pro Cut 85 CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
sze są?
dobrej jakosi źródło i palnik to masz swoje wartosci i dla przebicia i dla jakosci scieżki wg zadanych parametrów posuwu i prądu.
np powertherm jako najlepszego zrodla w porownaniu do cebory czy selco, innych podobnych a'la chinczykow nie bierzemy pod uwagę, bo nie warto, jeeszcze nasze esab - ozas, ale to transformatory bez zabawy z mosfetem.
dobrej jakosi źródło i palnik to masz swoje wartosci i dla przebicia i dla jakosci scieżki wg zadanych parametrów posuwu i prądu.
np powertherm jako najlepszego zrodla w porownaniu do cebory czy selco, innych podobnych a'la chinczykow nie bierzemy pod uwagę, bo nie warto, jeeszcze nasze esab - ozas, ale to transformatory bez zabawy z mosfetem.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Kontakt:
My plasm to soft, płyta główna i moduł sterowania plazmą. resztę? masz na myśli sterowniki silników? resztę kompletuj razem z silnikami jakie chcesz zastosowaćadam542 pisze: ↑28 gru 2020, 19:16jestem na etapie kupowania płytki plasm cnc na stronie producenta i trawiłem na taki komplet z Interfejsem daje link https://sklep.proma-elektronika.com/produkt/myplasmcnc/ moje pytanie kupic ten komplet czy tylko płytkie a resztę osobno ?