Odzież robocza
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Re: Odzież robocza
Mnie ubranie robocze "kosztuje" (bo sobie odliczam) ok. 12 euro miesięcznie i jest to naprawdę dobrej jakości ubranie. A jak się zniszczy, to wymieniają na nowe. Ale spora część ludzi, zamiast korzystać z tej oferty (bo nie chcą pranych we wspólnej pralni, chociaż przywożą czyste) kupuje sobie właśnie straussa. Ja tak nie robię, bo nie chce mi się prać. Oczywiście kupno straussa też możesz odliczyć.
Nie wiem, jak to działa w Polsce obecnie, ale jeśli to jest znana firma, to wiesz, czego się po niej spodziewać. A że odliczasz całość, to nie ma sensu kupować byle czego, bo ciut tańsze. Kupisz raz i wpiszesz w opinii na amazonie, co to warte i biznes się komuś skończy. Dlatego przynajmniej tutaj, ja się nie spotkałem z sytuacją, że cena nie była powiązana z jakością. No fakt, czasem, jak w Bentleyu czasem płaci się za prestiż.
Jeszcze jedno. Gwarancja! I to w Niemczech działa.
Nie wiem, jak to działa w Polsce obecnie, ale jeśli to jest znana firma, to wiesz, czego się po niej spodziewać. A że odliczasz całość, to nie ma sensu kupować byle czego, bo ciut tańsze. Kupisz raz i wpiszesz w opinii na amazonie, co to warte i biznes się komuś skończy. Dlatego przynajmniej tutaj, ja się nie spotkałem z sytuacją, że cena nie była powiązana z jakością. No fakt, czasem, jak w Bentleyu czasem płaci się za prestiż.
Jeszcze jedno. Gwarancja! I to w Niemczech działa.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Ja nie mam takich wymagań.
Mi przy Haas wystarczą czarne spodnie SPV-COMBAT_B50 (tzw. bojówki) i zwykła koszulka ..... , z długimi rękawami lub bez.
Większą wagę stawiam na buty robocze.
Czasami 14 godzin/dobę przy maszynie stoję.... , i w tym przypadku bez porządnego UVEX-a się nie obejdzie.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Ja aktualnie testuję BLWR z Juli... Komplet spodnie / buty bo górę mam firmową... Na razie nie narzekam ale zaznaczam, że nie brałem tych z dolnej półki 

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Mi podpasowały od nich buty S1P Wyoming. Wygodne od pierwszego założenia i bezzapachowe.Petroholic pisze:BLWR z Juli.

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Ja po godzinie w sklepie i schodzeniu większości modeli wzdłuż regału wybrałem BLWR S1P Akron
Na razie jestem zadowolony
12-13h na dobę na nogach i jest OK...

-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Cześć
Koledzy a może polecicie jakąś Polską firmę szyjącą odzież roboczą ?
A nie tylko Stauss, Mascot itp.
Jakoś nie wierzę, że w Polsce nie ma dobrej firmy produkującej odzież roboczą w normalnych pieniądzach.
Sam mocno zastanawiam się nad firmą Sara Workwear
Koledzy a może polecicie jakąś Polską firmę szyjącą odzież roboczą ?
A nie tylko Stauss, Mascot itp.
Jakoś nie wierzę, że w Polsce nie ma dobrej firmy produkującej odzież roboczą w normalnych pieniądzach.
Sam mocno zastanawiam się nad firmą Sara Workwear

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Jak to jest z obecnymi okresami używalności odzieży roboczej? Co ile trzeba wymieniać taką odzież? Co jeśli nie jest zniszczona?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Kontakt:
Ja od zawsze kupuję przez internet takie rzeczy. Dla chcącego nic trudnego, żeby kupić cały komplet odzieży roboczej w dobrej cenie
-
- Posty w temacie: 7
Problem w tym, żeby cena była adekwatna do jakości. Żeby to się po pierwszym praniu nie zrobiło w rozmiarze XXS, żeby w ogóle cokolwiek po tym praniu zostało, a nie tylko dziury, żeby nici na tyłku nie puściły po pierwszym przysiadzie, żeby zamek błyskawiczny...Hamster500 pisze: ↑08 wrz 2021, 15:37Dla chcącego nic trudnego, żeby kupić cały komplet odzieży roboczej w dobrej cenie
Można tak długo. Dlatego cena powinna być ostatnim elementem, w podejmowaniu decyzji o zakupie ubrania roboczego. Bo ubranie robocze "robi" razem z tobą. Ono jest narażone nie tylko na to, że ktoś sobie na nie popatrzy. Ono musi sporo wytrzymać.
No chyba, że ktoś sprzedaje ubrania z chiwełny (rodzaj bawełny importowanej z chin, o wytrzymałości waty), to może zachwalać cenę. Bo wtedy nic innego zachwalać się nie da.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
jasiu , spoko .jasiu... pisze: ↑08 wrz 2021, 17:02Problem w tym, żeby cena była adekwatna do jakości. Żeby to się po pierwszym praniu nie zrobiło w rozmiarze XXS, .....Hamster500 pisze: ↑08 wrz 2021, 15:37Dla chcącego nic trudnego, żeby kupić cały komplet odzieży roboczej w dobrej cenie

Mało kto w polszy ubranie robocze kupuje z bawełny .
Prawie wszyscy w sztucznym chodzą.
..... , na fajrant w szatni spocony , ale nie z powodu roboty.

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki