Tokarka ZUCH 69r Wąbrzeźno
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 21
Teraz mam ok 10 mm na więcej nie pozwalają łożyska 7204. Uchwyt 110 ma ok 20 -25 nie pamiętam więc to żaden kolos. Większy przelot większą wygoda dla mnie. Głównie toczę alu, poliamid ogólnie mat. miękkie. Oryginalne łożyska miały śr. wew. 20 więc aż jakiej różnicy nie będzie tylko 9mm.
Więc jaka stał na oś wrzeciona ?.
Więc jaka stał na oś wrzeciona ?.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
Pokazał się ZUCH na OLX, co ciekawe z kołami zębatymi gitary. Cena chyba trochę za wysoka, ale może komuś się spodoba.
www.olx.pl/oferta/tokarka-stolowa-CID62 ... 1132e0a711
www.olx.pl/oferta/tokarka-stolowa-CID62 ... 1132e0a711
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 21
Długo nic się nie działo z Zuchem.
Brak czasu, dzieciaki chore, awaria auta (pokochał bym wydatki jak by miały tylko jedno 0 mniej)

Troszkę porobiłem nocami wiec tak:
- nowa tarcza zabierakowa

-nowy/używany uchwyt(przelot fi25, lekki nalot ale szmata z olejem zrobiła swoje) na moje początkujące zdanie lepiej się zachowuje przy planowaniu większych elementów (testowane na fi100 krążek żeliwny)

-początki przystawki dwustronnej do pod frezowań płyta montażowa + sanki (frezowanie to na frezarce nie tokarce) stal (typ nieznany ale twarde dziadostwo jak ....)

-oś wrzeciona jeszcze oryginał(brak czasu na rysunek i wykonanie osi)
- zamówione 2x łożysko F6800 z flanszą + 2x oporowe do wyłożyskowania śruby wzdłużnej.
-dokupiłem 2 noże składaki na płytki TPUN11 / TNMG 16

-pierwsze frezowanie frez 2pióra HSS fi10

Przepraszam za zdjęcia ale coś mi telefon jajca robi.
Brak czasu, dzieciaki chore, awaria auta (pokochał bym wydatki jak by miały tylko jedno 0 mniej)

Troszkę porobiłem nocami wiec tak:
- nowa tarcza zabierakowa

-nowy/używany uchwyt(przelot fi25, lekki nalot ale szmata z olejem zrobiła swoje) na moje początkujące zdanie lepiej się zachowuje przy planowaniu większych elementów (testowane na fi100 krążek żeliwny)

-początki przystawki dwustronnej do pod frezowań płyta montażowa + sanki (frezowanie to na frezarce nie tokarce) stal (typ nieznany ale twarde dziadostwo jak ....)

-oś wrzeciona jeszcze oryginał(brak czasu na rysunek i wykonanie osi)
- zamówione 2x łożysko F6800 z flanszą + 2x oporowe do wyłożyskowania śruby wzdłużnej.
-dokupiłem 2 noże składaki na płytki TPUN11 / TNMG 16

-pierwsze frezowanie frez 2pióra HSS fi10

Przepraszam za zdjęcia ale coś mi telefon jajca robi.

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1