Prawda ze śmietnika.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 17
Re: Prawda ze śmietnika.
Fallout 2 świetna gierka z młodości. Świetny klimat pustkowi po nuklearnych.
Żeby była apokalipsa to by musiało dojść do totalnej wojny jądrowej. No a do tego potrzebne byłyby dwa państwa uzbrojone to kilka tysięcy głowic. Obecnie poza USA prawdopodobnie tylko Rosja dysponuje takim arsenałem. Ale Rosja to za krótka jest żeby się porwać z motyką na słońce.
Za to ja uważam że w najbliższych 5-7 latach zostanie ponownie użyta broń jądrowa na bliskim wschodzie.
Żeby była apokalipsa to by musiało dojść do totalnej wojny jądrowej. No a do tego potrzebne byłyby dwa państwa uzbrojone to kilka tysięcy głowic. Obecnie poza USA prawdopodobnie tylko Rosja dysponuje takim arsenałem. Ale Rosja to za krótka jest żeby się porwać z motyką na słońce.
Za to ja uważam że w najbliższych 5-7 latach zostanie ponownie użyta broń jądrowa na bliskim wschodzie.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 13
strikexp pisze:Fallout 2 świetna gierka z młodości. Świetny klimat pustkowi po nuklearnych.
Tu nie chodzi o broń jądrową, tylko o brak opieki. Po co do ludzi strzelać? Bo co zanieczyszczać teren? Jak można po prostu zostawić ludzi, samym sobie...
Ludzie umierają w Polsce, na udary, wylewy, zawały, czekając w kolejce aby zrobić test na coronavirusa.
W tej chwili mieć dziecko, to prawdziwe piekło, dzieci chorują na potęgę, a opieka medyczna leży. Załatwić coś na fundusz to graniczy z cudem, natomiast prywatnie już jest łatwiej. Ale lekarze gonią za kasą, nie przykładają się do swojej pracy, bo są przepracowani, mają po 5 - 10 minut na każdego pacjenta, a to stanowczo za mało. W tak krótkim czasie, nie wiem czy mechanik byłby wstanie dobrze zdiagnozować auto, a co dopiero lekarz człowieka.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
Trafne spostrzeżenie. Nic nas nie minie, to nadzieja naiwniaków.pavyan pisze: ↑04 lis 2020, 11:59Zgadzam się z Tobą całkowicie, a szczególnie z powyższym cytatem - z tym, że nic nie minie nas bokiem. Mnie może ominie, bom starawy i może zemrę?oskaeg pisze:Czasy są bardzo trudne, a będzie jeszcze gorzej. Mam tylko nadzieje ze jakoś to wszystko przetrwamy i minie nas to jakoś bokiem.
Pokolenie obecnych 30-40 latków jest pokoleniem straconym dla cywilizacji. A oni dopiero szykują się do przejęcia władzy. Nadzieja w jeszcze następnym pokoleniu, które jest znacznie bardziej rozgarnięte ale to są dopiero 20-latki. Może, OBY, będą mieli taką siłę, żeby wykluczyć 30-40 latków z wpływu na świat. Jeśli zdążą, bo przyroda się wali, proces jest już prawdopodobnie fizycznie nie do zatrzymania, i nasz świat rozumiany jako Ziemia którą znamy będzie się zmieniać w tempie szybszym niż my jesteśmy w stanie na to zareagować. Z naszego punktu widzenia, na gorsze oczywiście. Już się zmienia, ale to dopiero wstęp.
Żeby nastąpiła apokalipsa nie potrzebna jest broń jądrowa. Tzw wielkie wymieranie miało miejsce 5 razy w historii planety. Ginęło wówczas ponad 99% wszystkich organizmów roślinnych i zwierzęcych. A my jesteśmy na ostatniej prostej do uruchomienia tego mechanizmu. Pytanie właściwie brzmi: kiedy to nastąpi,. Czy najpierw uwolnimy hydraty metanowe czy najpierw siarkowodór? Czy mamy jeszcze 20 czy 120 lat?
-
- Posty w temacie: 6
Sprzedam lokal w centrum Krakowa - sutereny około 100m.kw. wybudowane jako SCHRON.
Istnieje jeszcze śluza wejściowa z parą drzwi pancernych.
Zainteresowanych proszę o kontakt e-milowy
Gratis dokładam stojącą w nim frezarkę CNC 
q
Istnieje jeszcze śluza wejściowa z parą drzwi pancernych.
Zainteresowanych proszę o kontakt e-milowy

q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 13
WIELKA OPUSZCZONA FABRYKA W IDEALNYM STANIE upadła w 2012 roku.
Maszyny są zachowane w świetnym stanie, jeszcze silniki pomalowane na niebieski kolor.
Maszyny są zachowane w świetnym stanie, jeszcze silniki pomalowane na niebieski kolor.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
jasiu... pisze:o czym jest ta dyskusja, bo nie bardzo rozumiem
Może chodzi o kryzys władzy? Jaki ustrój społeczno-polityczno-kapitalistyczno-demokratyczno-interneto-klimatyczny powinien rozwiązać obecne problemy świata?
Może o kryzys moralny? Jaka idea powinna rządzić światem, skoro religie są złe, chiny i wszystkie inne kolory są złe i do tego głupota chce narzucać innym swoją głupotę, a przecież ludziom powinno się żyć spokojnie, wygodnie z gwarancją rosnącego dobrobytu?
A może to tylko pytanie o to kto i jak urządza ten świat?
-
Panowie, ale nadal nie rozumiem, po co ta dyskusja. Jeśli ktoś chce sobie podnieść ciśnienie, to może przecież kawę sobie zrobić, albo taką mocną herbatę.
Albo spojrzeć do krateru Wezuwiusza i pomyśleć, czemu się ze ściany jakaś para czy dym wydobywa. Bo jakby w tym momencie pieprzło...
Nie pieprzło.
Albo spojrzeć do krateru Wezuwiusza i pomyśleć, czemu się ze ściany jakaś para czy dym wydobywa. Bo jakby w tym momencie pieprzło...
Nie pieprzło.