sterowanie cnc
SZGH-cnc
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
sterowanie cnc
Witam.
Szuka osoby ,firmy która podłączy sterowanie SZGH-CNC 990 TDb do tokarki dwie osie.
Wrzeciono z encoderem i falownikiem Mitsubischi FR-D700 .
Na osiach założone serva Yaskawa SGDM-02ADA,krańcówki mechaniczne i pojemnościowe.
Wrzeciono z zaciskiem pneumatycznym. Hand held.
Maszyna jest całkowicie "okablowana" .Moim zdanie 80% pracy można wykonać u siebie lub przez Skypa.
tel .605-613-321
Szuka osoby ,firmy która podłączy sterowanie SZGH-CNC 990 TDb do tokarki dwie osie.
Wrzeciono z encoderem i falownikiem Mitsubischi FR-D700 .
Na osiach założone serva Yaskawa SGDM-02ADA,krańcówki mechaniczne i pojemnościowe.
Wrzeciono z zaciskiem pneumatycznym. Hand held.
Maszyna jest całkowicie "okablowana" .Moim zdanie 80% pracy można wykonać u siebie lub przez Skypa.
tel .605-613-321
-
- Posty w temacie: 3
Re: sterowanie cnc
Dokumentacja wisi na stronach producentów. Jeśli tu są tylko napędy osi, falownik i enkoder wrzeciona, krańcówki, to da się to odpalić nawet i bez dokumentacji.
-
- Posty w temacie: 3
Uważam bo nie jedno zamontowałem i sam też mam kilka maszyn na SZGH.
Jak servopacki mają wejście step/dir to ruszy, jak nie, to trzeba szukać innych wzmacniaczy. Ot, filozofia.
Jak servopacki mają wejście step/dir to ruszy, jak nie, to trzeba szukać innych wzmacniaczy. Ot, filozofia.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Tak jest pełna dokumentacja
Dokumentacja sterowania, producenta ,step/dir wrzeciono sterowane napięciowo (angielska, według mnie przejrzysta).Będzie wykorzystane
może 50% morzliwiści tego sterowania. Serwa, producenta (angielska) mają wejścia step /dir.
Falownik producenta (polska).
Dokumentacja sterowania, producenta ,step/dir wrzeciono sterowane napięciowo (angielska, według mnie przejrzysta).Będzie wykorzystane
może 50% morzliwiści tego sterowania. Serwa, producenta (angielska) mają wejścia step /dir.
Falownik producenta (polska).