Uwaga na oszustów na forum!
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
- Kontakt:
Re: Uwaga na oszustów na forum!
Jakby inna para kaloszy. Co innego żerowanie na współczuciu a co innego na chciwości.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
to nie jest kwestia współczucia tylko chciwości.
Współczujesz kobicie i z tego żalu weźmiesz od niej 5mln? Nie. Ludzie są łasi na kasę i ta sytuacja "daje im możliwość" łatwej kasy. Więc nawet jeśli wiedzą, że to oszustwo to zaczynają myśleć jak by to było gdyby mieli takie pieniądze, zaczynają się zastanawiać czy dana sytuacja ma choćby minimalną szanse. Sabotują swoje myśli, nakręcając się ciągle i w końcu dają wyruchać jak to któryś z kolegów napisał w poprzednim poście.
Współczujesz kobicie i z tego żalu weźmiesz od niej 5mln? Nie. Ludzie są łasi na kasę i ta sytuacja "daje im możliwość" łatwej kasy. Więc nawet jeśli wiedzą, że to oszustwo to zaczynają myśleć jak by to było gdyby mieli takie pieniądze, zaczynają się zastanawiać czy dana sytuacja ma choćby minimalną szanse. Sabotują swoje myśli, nakręcając się ciągle i w końcu dają wyruchać jak to któryś z kolegów napisał w poprzednim poście.
wszystko jest trudne zanim stanie się łatwe
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
I z tym się zgadzam w zupełności. Kiedyś przy wyjściu z Luwru na Plac Concorde przekonywała mi babka, że wypadła mi obrączka z kieszeni, a ona ją znalazła, ale za zwrot prosi mnie, żebym dał jej znaleźne. Chciała chyba 50 euro, a póżniej "no to chociaż 20". A ja nie chciałem złotej obrączki, powiedziałem, że pewnie komuś innemu wypadła i niech nadal szuka właściciela.
A najfajniejsze, że bardzo czystym językiem polskim się posługiwała.
Jak to sceptycznie mówił Kuba Goldberg: "Interes? Ile można stracić?" Ano właśnie, I nie trzeba słuchać Rappaporta "Się mnie natychmiast zapytujesz ile można zarobić!". A może ja po prostu nie potrzebuję milionów i dlatego jestem sceptyczny?
W końcu, jako człowiek wierzący mógłbym uwierzyć, że Bozia stawia na mojej drodze ludzi, którzy chcą sypnąć mi groszem, bo mnie Bozia tak jakoś wyjątkowo lubi. I co uwierzyć, że jestem dla Bozi taki wyjątkowy? Jakoś mi trudno
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Że też ja takich propozycji nie dostaje. Oficjalnie oznajmiam, że chętnie przyjmę 15% od każdej, dowolnie dużej kwoty 
q

q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”