"Stal s355 nie będzie trudniejsza w obróbce? Ma znacznie większą twardość."
"Bardziej wytrzymała stal potrzebuje jedynie twardszych narzędzi. "
"S235 to wyrób stalopodobny i nieprzewidywalny, archaizm z byłego bloku sowieckiego, śmietnik- nie powinno się go porównywać z żadną stałą przeznaczona na części maszyn."
Moderatorów uprasza się o przyklejenie gdzieś tych sendencji dla potomności, aby nie zaginęły w czeluściach internetu!
Boże....
Jaka stal najlepsza do toczenia
-
- Posty w temacie: 1
Re: Jaka stal najlepsza do toczenia
WP Kamil pisze:S235 to wyrób stalopodobny i nieprzewidywalny, archaizm z byłego bloku sowieckiego, śmietnik- nie powinno się go porównywać z żadną stałą przeznaczona na części maszyn.
Sofro pisze:Ma znacznie większą twardość.
kolec7 pisze:Boże....
Mi nie chciało się tego nawet komentować

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: Jaka stal najlepsza do toczenia
Był też kiedyś temat jaka tokarka może najwięcej przybrać, tak i ten temat niewiele wnosi i jest kolejnym zawaliskiem które utrudnia znalezienie ciekawych informacji. Uważam że większość takich szybciej powinno się spuszczać do kosza.
S235 to oznaczenie wytrzymałości i nie determinuje składu stali, to oznaczenie całej grupy, najlepiej jak są jeszcze jakieś oznaczenia na końcu to można wtedy zacząć dyskusje o jej przeznaczeniu.
Tak czy siusiak przydałoby się wykasowanie pewnie 50% tematów nieistotnych na forum, a ja ze swojej strony od czasu do czasu spuszczam po bandzie takich pytających lub dyskutantów- może ktoś zauważy absurdalność tematu.
S235 to oznaczenie wytrzymałości i nie determinuje składu stali, to oznaczenie całej grupy, najlepiej jak są jeszcze jakieś oznaczenia na końcu to można wtedy zacząć dyskusje o jej przeznaczeniu.
Tak czy siusiak przydałoby się wykasowanie pewnie 50% tematów nieistotnych na forum, a ja ze swojej strony od czasu do czasu spuszczam po bandzie takich pytających lub dyskutantów- może ktoś zauważy absurdalność tematu.