Może spróbować to zrobić LaserBond 100 od LBT? Co prawda nie specyfikują że można to stosować na tworzywa, ale może podejdzie.
Nie wiem jak z trwałością itd. Będę dopiero testował za jakiś czas.
https://www.facebook.com/LaserBond100/
Znakowanie plastiku z użyciem zapiekanego środka
Specjalny środek do znakowania plastiku
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Znakowanie plastiku z użyciem zapiekanego środka
Spróbuj poszukaj jakiej technologii używają w drukarkę do oznaczników złączek i etykiet do kabli
Weidmueller Printjet advance.
Tam jest najpierw nadruk 600/1200dpi atramentu wodnorozpuszczalnego a następnie oznaczniki przejeżdżają pod grzałką która wtapia nadruk w oznaczniki .
Dla odmiany Phoenix Contact ma podobną drukarkę ale w ostatnim procesie jest lampa UV
Weidmueller Printjet advance.
Tam jest najpierw nadruk 600/1200dpi atramentu wodnorozpuszczalnego a następnie oznaczniki przejeżdżają pod grzałką która wtapia nadruk w oznaczniki .
Dla odmiany Phoenix Contact ma podobną drukarkę ale w ostatnim procesie jest lampa UV
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Re: Znakowanie plastiku z użyciem zapiekanego środka
Wrócę na sekundę do tonerów - mówiłem o czarnym do "tradycyjnej" drukarki laserowej. Dawno, dawno temu uzupełniałem (dosypywałem z butelki) przynajmniej z kilkunastokrotnie toner do HP4L i sprawdzałem mycie praktycznie. Pamiętam to jako koszmar, czasem coś lekko spadło na plastik obudowy i usunąć te resztki to było niemal niemożliwe - w tym szorując pod wodą.