Raczej dużej siły, łapiąc między kciukiem a palcem wskazującym ledwo do poruszenia.
piła tasmowa
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: piła tasmowa
Troszkę gdybanie, ale narysuj albo jakieś zdjęcie jak zrobiłeś łożyskowanie.
Pomiędzy łożyskami powinien być odstęp, tulejka dystansowa.
Nie jestem na 100% pewny ale problem może rozwiązać wymiana łożyska , tego bliżej koła na wałeczkowe.
Pomiędzy łożyskami powinien być odstęp, tulejka dystansowa.
Nie jestem na 100% pewny ale problem może rozwiązać wymiana łożyska , tego bliżej koła na wałeczkowe.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
Wygląda to tak koło 1 i 2. Ja również jak złapie kciukiem i palcem wskazującym to muszę użyć duzej siły piła ledwo się kręci, więc może jest dobrze.
Dodane 1 minuta :
na kole z dwoma lozyskami jest tuleja która dociagam koło do łozysk.
Dodane 1 minuta :
na kole z dwoma lozyskami jest tuleja która dociagam koło do łozysk.
- Załączniki
-
- 1.PNG (6 KiB) Przejrzano 682 razy
-
- 2.png (3.77 KiB) Przejrzano 686 razy
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
a sprawdzałeś łożyska prowadnic? Czy jeszcze ich nie zamontowałeś? W moim przypadku ich zbyt mocne dociągnięcie na mimośrodzie powoduje zablokowanie brzeszczotu i w konsekwencji pęknięcie zewnętrznego pierścienia łożyska.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 7
hmm tych łożysk nie mam na mimośrodzie i może tutaj jest problem, jednak szpara między nimi to 0,65 a gr pily to 0,6. Jednak jak kolega wyżej pisał tez uzywa duzej sily do przesuniecia tasmy wiec wydaje mi sie ze pewnie jest ok.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
andrejch2 pisze:Jednak jak kolega wyżej pisał tez uzywa duzej sily do przesuniecia tasmy wiec wydaje mi sie ze pewnie jest ok.
Zgadza się, po naciągnięciu to nie ma prawa chodzić lekko wszędzie są duże opory. Średnice kół pewnie jeszcze robią różnicę. Zatem do dzieła, sprawdzić tylko czy silnik nie dostaje za bardzo w d..ę i cieszyć się z samodzielnie wykonanej przecinarki.