Okazje na Allegro
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 8
Re: Okazje na Allegro
Jak dla mnie to poezja , napatrzeć się nie mogę , a cena do negocjacji , kiedyś widziałem , też z wojska, w gorszym stanie za 10 tyś, https://www.olx.pl/oferta/tokarka-tsb-1 ... c252818d07
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 50
-
Wątpię czy gość by na to poszedł , bo z tego co się dowiedziałem z nieoficjalnych źródeł , to została kupiona za 5,5 tyś , gość trochę pracy włożył , żeby ją odświeżyć z oryginalnej konserwacji i pewnie sobie coś dołożył , jakiś zarobek , myślę , że poszła za 6- 6,5 tyś , dlatego to stwierdzenie , że 4tyś to uczciwa cena wydaje mi się trochę śmieszne.
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 7
Wiesz, to że chciałem zaproponować 5000 to nie oznacza że nie jest więcej warta. Po prostu tyle byłem w stanie zaoferować i od razu jechać autem i ja zabrać. 7000 nie byłbym w stanie za nią zapłacić bo za około 10000 po dłuższych poszukiwaniach można mieć większą, a równie dokładna tokarkę. Myślę że ktoś będzie z niej zadowolony 
-
A mi się wydaje śmieszne, że ktoś chce dać 6000 za taką starowinkę, nie ma wcale pewności że łoże nie popłynęło (odkształciło się) ze starości, no i pole robocze jest bardzo małe.kalkul51 pisze: myślę , że poszła za 6- 6,5 tyś , dlatego to stwierdzenie , że 4tyś to uczciwa cena wydaje mi się trochę śmieszne.
-
Nie wiem , nie znam się , ale jak nie używana , to moim zdaniem nie ma znaczenia , że starowinka i nie słyszałem , żeby ,,nie ma wcale pewności że łoże nie popłynęło (odkształciło się) ze starości " skoro jest zamocowane na oryginalnym stole i przechowywane w normalnych warunkach- tsb 16 to nie jakaś chinka , żeby coś miało pływać , tyle ich jest na różnych aukcjach i jeszcze się nikt nie skarżył , że mu ,,łoże popłynęło''
-
Kolega miał tsb20 w którym łoże popłynęło ku górze, drugi przypadek opisywany tu na forum to tokarka hobbymat, to samo, środek łoża poszedł do góry. Więcej się nie będę rozpisywał bo to dział "okazje allegro", a nie dział zdeformowane łoża w starych tokarkach.