Koronawirus

Kontynuacja zlikwidowanego tematu

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
Awatar użytkownika

pitsa
Moderator
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 18

Re: Koronawirus

Post napisał: pitsa » 18 maja 2020, 15:20

W regulaminie nie widzę ani jednego § (lewy ALT + wpisane z klawiatury 0167) ale według 14. i 30. oraz zdania następującego po numerowanej liście zasad administracja robi co chce, ale czy to samo może moderacja to nie ma ani wzmianki. No i nie ma słowa o moderacji w regulaminie. ;-)

Jak jest potrzebny regulamin moderacji to go napiszcie. Z poprzednim długim wątkiem był problem z uporządkowaniem, podzieliłem na żywym organizmie, w dalszym etapie myślałem o spokojniejszej obróbki. Zespołowo wyszło jednak inaczej. ;-)
Teraz ten wątek na chwilę ucichł - a to dobra okazja do przycięcia tego tasiemca.

W nieistniejącym wątku było co nieco ciekawego o budowie respiratora i warto byłoby to odseparować i zebrać w jednym. Ale przy tej długości jaka była totalnie się nie dało. Uważam, że spokojnie możemy dzielić takie wątki.
Wyjątkiem są "Okazje na Allegro" w dziale giełda który ma już z 200 stron.. ale jak ucichnie na dwa tygodnie, to znów będzie afera gdzie się ten wątek podział. :-)
Może trzeba go przenieść innego działu i tam można dzielić na części archiwalne. ;-)

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ

Autor tematu
kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 103
Kontakt:

Post napisał: kamar » 19 maja 2020, 05:51

pitsa pisze:
18 maja 2020, 15:20
administracja robi co chce, ale czy to samo może moderacja to nie ma ani wzmianki.
Administrator jest właścicielem forum i może robić co chce, najwyżej straci userów. Moderator został poproszony o pilnowanie porządku
i tylko taka jego rola. Choć dobrze by było aby też trochę pełnił rolę animatora . Martwych dusz moderatorskich jest tu sporo :)
A już robienie wyjątku dla wątku ewidentnie sprzecznego z regulaminem jest kuriozalne. :)
I tak uważam ja. A, skoro nic na ten temat nie ma w regulaminie, to moje uważanie jest prawem ? :)
Zasada " dziel i rządź " to nie tu :)

IMPULS3
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 30

Post napisał: IMPULS3 » 19 maja 2020, 08:39

kamar pisze:Moderator został poproszony o pilnowanie porządku

I o to właśnie chodzi, i nie potrzeba do tego stosu przepisów tylko zdrowe podejście. A celebrowanie tematów politycznych nie jest potrzebne do obsługi tokarki. :)

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”