Koronawirus

Kontynuacja zlikwidowanego tematu

Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC

pavyan
Specjalista poziom 3 (min. 600)
Posty w temacie: 7

Re: Koronawirus

Post napisał: pavyan » 05 maja 2020, 20:58

Wino z poprzedniego roku rzeczywiście w tej sprawie jest, ale było na odwrót :D
To tego wina wina :mrgreen:

Dziś w warsztacie (jak zwykle) sączyłem przy robocie owo swojskie wino i na chwilę wszedłem do domu - gdy zerknąłem na forum i "koronawirus", to chyba bies mnie podkusił do pisania.
Bo już od dawna stosuję zasadę nie pisania na forach "politycznie" - cóż, sprzeniewierzyłem się jej.
Mam za swoje - ale: powiedziałeś A, powiedz B.
kamar pisze:
05 maja 2020, 16:23
Z tekstu wynika ,że masz wiele tych kroków za sobą
Kamar, był tylko JEDEN taki krok: jak chyba prawie wszyscy na początku jej istnienia pożerałem tę gazetę, szybko jednak prawda (albo kłamstwo, jak kto woli) zaczęły wyłazić na jaw i po roku, może trochę więcej nastąpiło trwałe rozstanie.
Powrotów nie było, nie tykam* gadziny od dziesiątków lat.
A na TVN w ogóle nie wchodzę, to i nie wychodzę - może tylko gdy jest jakiś dobry film (żeby być uczciwym).

*OK, żeby być nadal uczciwym... kiedy niedawno niejaki Janusz Rudnicki napisał tekst "Fuck you, Dżerzi!" (szczerze polecam!) i zadziałało to na "GWarsiawkę" jak rzadkie gówno wrzucone w szybkoobrotowy wentylator albo raczej bomba lotnicza wrzucona do szamba, przełamałem się (ale dla czystej rozrywki) i przeczytałem w pożyczanych w pracy egzemplarzach oraz w sieci wszystkie powiązane teksty (odpowiedzi, polemiki, rekontry, samokrytyki itp.)
Zresztą, jeśli ktoś nie zna tych tekstów/sprawy namawiam do poszukania i poczytania. WARTO!!! :mrgreen:
To był ten JEDEN raz...

PS: Janusz Rudnicki to ten "dżentelmen" :mrgreen: :
https://www.newsweek.pl/polska/spolecze ... go/lhmx3bn
Fragment: "Anna Śmigulec wahała się więc, ale w końcu powiedziała, jak ją potraktował Janusz Rudnicki. W ostatnim wydaniu „Wysokich Obcasów”, w rozmowie dotyczącej molestowania, opisała, że umówiła się z nim na wywiad, w czasie wywiadu był błyskotliwy i ujmujący. Okazało się, że lubią tę samą warszawską kawiarnię. I tego dnia – już po wywiadzie – gdy ona siedziała tam z koleżanką, pisarz wszedł, dosiadł się. Było miło. Dopóki nie zobaczył kolegi, który stanął w drzwiach. Przywołał go, krzycząc: „Chodź, ku*** już są!”. Dziennikarkę zamurowało. Nie zareagowała. Nie chciała robić afery. Poza tym – jak tłumaczyła – została wychowana na grzeczną dziewczynkę. A grzeczne dziewczynki są miłe."

Pomogłem? Kliknij, proszę :-)

pukury
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 16

Post napisał: pukury » 05 maja 2020, 21:09

Hej.
A ja to mam dobrze - TV nie oglądam - żadnej stacji
Gazet nie czytam - żadnych.
Czytam tylko książki .
Przecież tzw. " politykom" jesteśmy potrzebni tylko do " wyborów ".
A potem i tak jest tak samo.
A więc ?
pzd.
Mane Tekel Fares

pavyan

Post napisał: pavyan » 05 maja 2020, 21:36

Odjechałem daleko - przepraszam - wracam do tematu, czyli "Niemcy debatują o koronawirusie".
Dość dużo czytania, ale interesujące: http://www.bibula.com/?p=113267

Autor tematu
kamar
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 103
Kontakt:

Post napisał: kamar » 05 maja 2020, 22:28

pavyan pisze:
05 maja 2020, 20:58

Powrotów nie było, nie tykam* gadziny od dziesiątków lat......

W ostatnim wydaniu „Wysokich Obcasów”,
Może trochę konsekwencji :) "Wysokie Obcasy " to co to jest ? Nie gadzinówka ? :)
Już tu taki jeden był co TVN nie cierpi a "Maję w ogrodzie" zaprasza :)

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 67

Post napisał: strikexp » 05 maja 2020, 22:49

pukury pisze:
05 maja 2020, 21:09
Przecież tzw. " politykom" jesteśmy potrzebni tylko do " wyborów ".
A więc ?
Dlatego ja głosuję na stukniętych katoli. Bo im ich ideologia zabrania czynienia zła innym. Głosowałbym też na buddystów, gdyby tacy byli w Polsce.
Oczywiście to że ktoś chodzi do kościoła nie oznacza nic. Trzeba spojrzeć głębiej, jakich ma znajomych i przyjaciół. I czy nie ma ołtarzyka dla swojego kota :mrgreen:

A że zrobią kilka świąt kościelnych i trochę zakazów. To mi nie przeszkadza. Lepsze to niż państwowa dilerka ciężkich narkotyków jak to było w Chinach pod koniec XIX wieku (10% dochodów państwa). Albo odbieranie dzieci jak w europie zachodniej obecnie.

Daniu
Posty w temacie: 33

Post napisał: Daniu » 05 maja 2020, 23:11

Właśnie u władzy takich mamy i jakoś nie wydaje mi się żeby ideologia im w czymś przeszkadzała...
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…

strikexp
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 67

Post napisał: strikexp » 06 maja 2020, 00:43

Taaaa, bo Ty tak uważasz że takich mamy :D
Skoroś taki super analityk to nie marnuj czasu na forum. Leć do wywiadu będziesz weryfikował ludzi.

pavyan

Post napisał: pavyan » 06 maja 2020, 00:53

Kamar, bardzo Cię proszę: jeśli już mnie cytujesz - to cytuj wyłącznie to co JA napisałem, a nie wklejony przeze mnie fragment tekstu (a zresztą jest on z Newsweeka, który to dopiero pisze o Wysokich Obcasach).
Tak więc u Ciebie to jest jakiś... "trzypiętrowy cytat"?
Czy to spełnia definicję cytowania? Nie chcę nazwać tego manipulacją - mam nadzieję, że chyba po prostu nie zauważyłeś i pomyliłeś się w pośpiechu, pragnąc bezzwłocznie napiętnować pełnego hipokryzji kryptoczytacza Wysokich Obcasów? :mrgreen:
pukury pisze:Przecież tzw. " politykom" jesteśmy potrzebni tylko do " wyborów ".
Z tym się nie zgodzę, dostrzegam kilka bardzo istotnych różnic (chodzi mi o rząd poprzedni i obecny) - ale nie chcę rozwijać, bo to "puszka z Pandorą" :D i będzie znowu nie na temat.
A poza tym wiadomo że i tak nikt nikogo nie przekona do swoich racji, żadnymi argumentami - będzie tylko bicie piany i zapasy w kisielu.

emsc
Posty w temacie: 38

Post napisał: emsc » 06 maja 2020, 01:54

pavyan pisze:
05 maja 2020, 16:18
To nie są jaja. To jedna z możliwości konstytucyjnego (być może, nie jestem prawnikiem) rozwiązania impasu, które są na gwałt poszukiwane przez rząd.
Rząd nie jest od zajmowania się wyborami prezydenckimi. Od tego są zupełne osobne instytucje. Typowo pisdeckie jest nierozumienie zasad działania państwa. Co komu wolno i kiedy. Dlatego można was tak robić w głupa na każdym kroku i wy to łykacie jako działanie zgodne z prawem
Dla nich "im gorzej tym lepiej". Możemy wszyscy wyzdychać, im to obojętne - aby władzuchna wróciła.
A może aby władzuchna pozostała?
Ale kto jest nieprzytomny - to tego nie widzi i nijak nie zobaczy, w dodatku nie ma żadnego sposobu by przejrzał na oczy. Ale... pierwszy krok - wyłączyć TVN i nie czytać GW-na.
Jasne, przełączyć na TVP i dodać prawicowe portale do ulubionych zakładek. Ten co "widzi na oczy" się odezwał :lol:
Tzw. opozycja próbuje wymusić np. wprowadzenie stanu wyjątkowego ( z jego potwornymi dla Państwa i obywateli skutkami)... gwarantuję że w sekundę po jego wprowadzeniu będą totalsi ryczeć o łamaniu praw obywatelskich
Dlaczego TZW. opozycja? Co w niej "tak zwanego"? A może to instytucje zarządzane przez władze są "tak zwane"? Bo jak nigdy wcześniej powstały lub zostały obsadzone często z naruszeniem prawa i tak tez działają?
Dlaczego zaraz STAN WYJĄTKOWY??? O stanie klęski żywiołowej słyszał? Skutki dla wyborów są te same. A taki stan można wprowadzic choćby tylko na 24 godziny w niedzielę.

Władza nie szuka sposobu jak opóźnić wybory tylko kombinuje jak je przeprowadzić w terminie albo wkrótce potem. Bo teraz duduś ma bardzo duże szanse a potem będzie miał coraz mniejsze. I wszyscy to wiedzą. Bo zaczną być coraz bardziej dotkliwe skutki covida a pis nie chce przeciągać w nieskończoność rozdawnictwa na które nie ma pieniędzy. Chcą mieć wybory za sobą by móc wreszcie olać wyborców, podnieść podatki itp. Zapewne uruchomić gospodarką a ewentualne winy zwalić na samorządy, jak to zrobili przy "reformie" edukacji. Dlatego wprowadzenie stanu klęski NA RAZIE nie wchodzi w grę ani tym bardziej skrócenie kadencji, bo to by opóźniło jeszcze bardziej.
Zasady gry są niezmienne:
1. Duda MUSI wygrać wybory
2. Im szybciej tym lepiej ale 1. jest nadrzędne
3. Najlepiej zgodnie z prawem ale to ma najniższy priorytet. Bo najwyżej będziemy mieli problemy w UE i może z niej nawet wylecimy, ale kogo w pis to obchodzi?

Awatar użytkownika

tuxcnc
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 19

Post napisał: tuxcnc » 06 maja 2020, 05:57

emsc pisze:
06 maja 2020, 01:54
Ale kto jest nieprzytomny - to tego nie widzi i nijak nie zobaczy, w dodatku nie ma żadnego sposobu by przejrzał na oczy. Ale... pierwszy krok - wyłączyć TVN i nie czytać GW-na.
Jasne, przełączyć na TVP i dodać prawicowe portale do ulubionych zakładek. Ten co "widzi na oczy" się odezwał :lol:
Nie spodziewam się żebyś cokolwiek zrozumiał, ale napiszę żeby inni przeczytali.
Twoja ulubiona gazeta właśnie opublikowała obrzydliwe plotki o tym co pewien sędzia PODOBNO robił we własnym łóżku.
Awangarda postępu stanęła murem za plotkarzami, twierdząc że pan sędzia ma niewłaściwe znajomości, więc wolno sięgnąć po tak niskie metody by go zniszczyć.
Krótko mówiąc to już nie jest moralne dno, tylko dno poniżej dna ...
Natomiast ja, oskarżany o bycie "pisiorem i katolem", w przeciwieństwie do obrońców praw i wolności LGBTQWER+++, uważam że dopóki pan sędzia uważa to z kim sypia za sprawę prywatną, to ja też MAM OBOWIĄZEK uważać to za sprawę prywatną.
Szkodliwość GW i TVN nie polega na tym że oni popierają kandydaturę blondynki, którą popiera 3% wyborców, niech im będzie na zdrowie.
Szkodliwość GW i TVN polega na tym, że to jest prymitywne chamstwo i zaczadziałe lewactwo, bez odrobiny etyki czy moralności, które ogłupia swoich odbiorców.

Zablokowany Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Na luzie”