Czy ma ktoś jakieś dane , chodzi o moc tego silnika w Nm. Chcę je wykorzystać do tokarki stołowej . Jak najlepiej je podłączyć , są osimioprzewodowe . Sterowniki będą bipolarne 7,8A , czy podłączyć dwie cewki szeregowo i zastosować dwie pary czy podłączyć tylko dwie cewki pojedyńcze ?
Szukałem wszędzie danych ale nic niema.
Pozdrawiam
Silnik Pacific czy ma ktoś dane ?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Silnik Pacific czy ma ktoś dane ?
- Załączniki
-
- krok1.jpg (10.88 KiB) Przejrzano 1799 razy
-
- krok2.jpg (14.66 KiB) Przejrzano 1799 razy
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
sinik
Witam
Mam dokładnie taki sam silnik i nawet w takiej samej obudowie ,tzn mocowanie jest takie samo a zdrugiej strony na plastikowym elemencie jet enkoder 200 impulsów na obrót (przynajmniej u mnie tak jest). Niestety tez nie mogłem znaleźć żadnych danych . Jedyne co mam tp pdf. z parametrami podobnych motorów( przsle na priva).
Tu są moje motory i troche innych gratów : http://www.motoakcesoria.riders.pl/cnc/ ... iwosci.htm
Jesli wolno spytac to gdzie kolega zdobył taki motor bo ja mam tylko dwa i brakuje mim tzreciego .
Co do sterowania to kupiłem kiedys trzyosiowy sterownik silnikow unipolarnych na allegro ale w tej chwil już nie jest sprzedawany a kontakt z firma sie urwał( nie odzywają sie ).

Mam dokładnie taki sam silnik i nawet w takiej samej obudowie ,tzn mocowanie jest takie samo a zdrugiej strony na plastikowym elemencie jet enkoder 200 impulsów na obrót (przynajmniej u mnie tak jest). Niestety tez nie mogłem znaleźć żadnych danych . Jedyne co mam tp pdf. z parametrami podobnych motorów( przsle na priva).
Tu są moje motory i troche innych gratów : http://www.motoakcesoria.riders.pl/cnc/ ... iwosci.htm
Jesli wolno spytac to gdzie kolega zdobył taki motor bo ja mam tylko dwa i brakuje mim tzreciego .
Co do sterowania to kupiłem kiedys trzyosiowy sterownik silnikow unipolarnych na allegro ale w tej chwil już nie jest sprzedawany a kontakt z firma sie urwał( nie odzywają sie ).

Miki
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych
Diabeł leży w szczegółach a i tak liczy się suma kosztów globalnych