Jako sczęśliwy posiadacz takowego sprzętu potwierdzam jakość, naprawdę za te pieniądze (~8000zł) w polsce nie da się kupić nic lepszego i nowego, maszynka narzędziowa do delikatnych robót najlepiej czuje się w alu, ale z żeliwem i stalą też większych problemów nie ma. Zastanawia mnie tylko w jaki sposób skasowali luz na pinoli wzdłużny i poprzeczny?ma555rek pisze: http://www.infodelta.it/fresatrici%20manuali.htm
Lekka konstrukcja z aluminium
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Tagi:
-
Autor tematu - Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 9
Che o tym nie mówiłem. Pinolę trzeba blokować bo jest luz. Maksymalnie do góry i blokada. Ja w materiał wchodzę tylko stołem i tak trzeba by to zrobić. Trzeba by tylko dolożyć łożysko oporowe na stół bo teraz jest na podkładkach ale luzu nie ma. Mocniejszy silnik krokowy i to łożysko oporowe trzeba by zastosować i myślę że by poszło.Mrozik pisze:Zastanawia mnie tylko w jaki sposób skasowali luz na pinoli wzdłużny i poprzeczny?
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
To że frezować trzeba na pinoli wsuniętej na maxa i zblokowanej to jak wiem, dlatego mnie zastanawia jak się z tego tłumaczą, rozwiązanie ze stołem podnoszonym do góry jest oczywiście najlepsze, ale też dość trudne do wykonania. Tutaj link do konwersji frezarki zx tyle że z dodatkowym poziomym wrzecionem:jamesoki pisze:Che o tym nie mówiłem. Pinolę trzeba blokować bo jest luz. Maksymalnie do góry i blokada. Ja w materiał wchodzę tylko stołem i tak trzeba by to zrobić. Trzeba by tylko dolożyć łożysko oporowe na stół bo teraz jest na podkładkach ale luzu nie ma. Mocniejszy silnik krokowy i to łożysko oporowe trzeba by zastosować i myślę że by poszło.Mrozik pisze:Zastanawia mnie tylko w jaki sposób skasowali luz na pinoli wzdłużny i poprzeczny?
http://www.cnczone.com/forums/showthread.php?t=25895