Jaki darmowy program do edycji wideo
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Re: Jaki darmowy program do edycji wideo
może grafika nie podeszła, komp spełnia minimalne wymagania programu? próbowałeś uruchomić jako administrator?
I don't like principles, I prefer prejudices
-
- Posty w temacie: 14
Właśnie próbowałem jako admin ale efekt jest ten sam - czyli ramka z napisem w lewym górnym rogu "Untitled -Shotcut"
A z grafiką co może być nie tak? Rozdzielczość już sprawdzałem na wszystkich opcjach. Teraz mam ustawione 1366 x 768 a częstotliwość to 60Hz. Oczywiście komputer sprawdzony antywirusem - czysty.
Wiem, że coś jest nie tak ale nie wiem co.
robert
A z grafiką co może być nie tak? Rozdzielczość już sprawdzałem na wszystkich opcjach. Teraz mam ustawione 1366 x 768 a częstotliwość to 60Hz. Oczywiście komputer sprawdzony antywirusem - czysty.
Wiem, że coś jest nie tak ale nie wiem co.
robert
-
tu nie o rozdzielczość chodzi ale o kompatybilność z opengl lub directx. Wymagania programu:
Operating system: 32- or 64-bit Windows 7 - 10, Apple macOS 10.10 - 10.15, or 64-bit Linux with at least glibc 2.19.
CPU: x86-64 Intel or AMD; at least one 2 GHz core for SD, 2 cores for HD, and 4 cores for 4K.
GPU: OpenGL 2.0 that works correctly and is compatible. On Windows, you can also use a card with good, compatible DirectX 9 or 11 drivers. We do not have a list.
RAM: At least 4 GB for SD, 8 GB for HD, and 16 GB for 4K.
Pamiętam że bywały problemy z kartami graficznymi.
Operating system: 32- or 64-bit Windows 7 - 10, Apple macOS 10.10 - 10.15, or 64-bit Linux with at least glibc 2.19.
CPU: x86-64 Intel or AMD; at least one 2 GHz core for SD, 2 cores for HD, and 4 cores for 4K.
GPU: OpenGL 2.0 that works correctly and is compatible. On Windows, you can also use a card with good, compatible DirectX 9 or 11 drivers. We do not have a list.
RAM: At least 4 GB for SD, 8 GB for HD, and 16 GB for 4K.
Pamiętam że bywały problemy z kartami graficznymi.
-
Mój komputer to:
Intel core i5 CPU M 430 2,27 GHz 2,27 GHz 3Mb L3 Cache
Pamięć RAM 8 GB
intel Graphics Media Akcelerator HD
15,6" hd LED LCD
Dysk - 700 GB
A tak to wygląda w rzeczywistości
robert
Intel core i5 CPU M 430 2,27 GHz 2,27 GHz 3Mb L3 Cache
Pamięć RAM 8 GB
intel Graphics Media Akcelerator HD
15,6" hd LED LCD
Dysk - 700 GB
A tak to wygląda w rzeczywistości

robert
-
Nie mam pojęcia kolego, specjalnie zainstalowałem na starszym laptopie z Intel(R) HD Graphics 3000 i jest ok.
Kilkukrotnie spotkałem się (w różnych programach) z dziwnym wyświetlaniem lub jego brakiem (przezroczystością)
i zawsze to był problem z grafiką, może pokombinuj z ustawieniami przyspieszania sprzętowego grafiki, może stery przeinstaluj, może jakiś sterownik nie zainstalowany? lub nieodpowiednia wersja?
Kilkukrotnie spotkałem się (w różnych programach) z dziwnym wyświetlaniem lub jego brakiem (przezroczystością)
i zawsze to był problem z grafiką, może pokombinuj z ustawieniami przyspieszania sprzętowego grafiki, może stery przeinstaluj, może jakiś sterownik nie zainstalowany? lub nieodpowiednia wersja?
-
A którą masz wersje?dance1 pisze: ↑31 gru 2019, 17:52Nie mam pojęcia kolego, specjalnie zainstalowałem na starszym laptopie z Intel(R) HD Graphics 3000 i jest ok.
robert
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Wszedłem pod ten link --->https://fxhome.com
jest to link do oficjalnej strony, zarejestruj się i resztę zrobi za Ciebie downloader i installer.
Nie ściągaj nic z szemranych źródeł bo wyjdzie ci bokiem. Po instalce dostaniesz kod na maila, Jak wybraleś opcje free to dostamniesz klucz aktywacyjny na maila, aktywuj i ciesz się kinematografią ;]
Tez mam windows 7 i dla potwierdzenia wrzucę screeny że się da, żeby nikt nie marudził że się nie da na windows 7...
PS jest zainstalowany dla potrzeb nauki na forum , nie aktywowany bo nie potrzebuję go aktualnie.

-
Kiedyś pobrałeś ale w tej chwili z tej strony można tylko pobrać dla systemu win 8 i win 10. Na dowód tego wrzuciłem screen. Ale możesz też sam to sprawdzić jak na tej stronie wejdziesz w zakładkę support. Chyba, że jest jeszcze inne miejsce na tej stronie skąd można pobrać HitFilm expres w wersji free to bardzo chętnie pobiorę.Sacharowski pisze: ↑01 sty 2020, 01:02
Wszedłem pod ten link --->https://fxhome.com
jest to link do oficjalnej strony, zarejestruj się i resztę zrobi za Ciebie downloader i installer.
https://fxhome.com/support/hitfilm-express
robert
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
kubus838 pisze: ↑01 sty 2020, 03:35Dzisiaj pobrałem....Sacharowski pisze: ↑01 sty 2020, 01:02
Kiedyś pobrałeś
https://fxhome.com/support/hitfilm-express
robert