Koledzy P O M O C Y !!! - Od czego zacząć
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Koledzy P O M O C Y !!! - Od czego zacząć
Witam
Mam pare pytań - może ktoś mi pomoze....
Jak z rysunku technicznego (bedącego juz w DXF) wygenerować G-Code ??? , tak aby program Mach2 zaczoł wycinanie od środka zaprojektowanego elementu ?
Dokładnie chodzi i o wręgę jakąś.. przypuśćmy ze wrega jest kwadratek, i w środku ma wycięty otwój - chciał bym zacząć wycinanie od tego otworu, puźniej natoniast wyciąć wręge ???
Gdy generuje G-Code w programie ACE coś... to ten program generuje "cięcie" jak chce ?
Jaki program używać aby coś lepszego z tego wyszło ?
Z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Mam pare pytań - może ktoś mi pomoze....
Jak z rysunku technicznego (bedącego juz w DXF) wygenerować G-Code ??? , tak aby program Mach2 zaczoł wycinanie od środka zaprojektowanego elementu ?
Dokładnie chodzi i o wręgę jakąś.. przypuśćmy ze wrega jest kwadratek, i w środku ma wycięty otwój - chciał bym zacząć wycinanie od tego otworu, puźniej natoniast wyciąć wręge ???
Gdy generuje G-Code w programie ACE coś... to ten program generuje "cięcie" jak chce ?
Jaki program używać aby coś lepszego z tego wyszło ?
Z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Podczas importu DXFa po wybraniu pliku wybieramy opcje Layer Control. Na ekranie pojawi się tabelka w której konfigurujemy parametry obróbki każdej warstwy. Ostatnia kolumna to Cutting Order w której to właśnie określona jest kolejność obróbki warstw.Michal_G pisze: A która opcja w machu odpowiada za kolejność![]()