Jaka maszyna
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Jaka maszyna
Zamawiam regularnie uszczelki i wpadłem na pomysł żeby kupić swoją frezarkę cnc . Od jakiegoś czasu sprawdzam różne strony , Polskie ,Chińskie i w międzyczasie wypłynął temat dla mojego znajomego który potrzebuje uszczelek dla swoich urządzeń jednak te uszczelki nie są jak moje z gumy edpm ale z czegoś podobnego do papieru . Teraz zastanawiam się nad ploterem tnącym lub frezarką cnc. Czy ktoś może doradzić co najlepiej kupić ?. Mam trochę ograniczony budżet do 20tys więc w grę wchodzi tylko Chińczyk z tego co się orientuję .
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Re: Jaka maszyna
Frezarka to chyba nietrafiony pomysł. Ostatnio znajomemu wycinałem uszczelki na laserze, może warto szukać coś w tym kierunku..
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Wszystko zależy od materiału. Można ciąć laserem, można wodą a można i nożem oscylacyjnym.
"Let's Go Brandon"
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Może być i frezarka, ale z aktywna głowicą tnącą. Po zdjęciu głowicy mozna pofrezować 
q

q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Znam wiele osób część z nich w ogóle też nikt nie miała kontaktu zrażam techniczną które dość szybko wdrożyły się w samodzielną pracę na maszynach CNC.
Jeśli to ploter i wycinanie na przykład 2d i znajdziesz kogoś kto przekażę Tobie wiedzę i będzie służył poradą to powinieneś opanować.
Jeśli to ploter i wycinanie na przykład 2d i znajdziesz kogoś kto przekażę Tobie wiedzę i będzie służył poradą to powinieneś opanować.
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos