Witam kolegów.
Bawię się ze sterowaniem 3 osi poprzez kartę SSK-MB ale mam taki problem, że XP cyklicznie przelatuje po LPT i wówczas silniki podbiegają o parę kroków. Jak to wyłączyć??
Dzieje się tak również podczas pracy programu MACH2.
Gdzie siedzi ten podglądacz LPT-a??
Dziękuję za sugestię, bo jakoś nie mogę tego znaleźć, a także nie widzę, żeby ktoś już opisywał ten problem...?!
XP cyklicznie przelatuje po lpt - jak to wyłączyć
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Witam.
Mam desktopa, na razie testuję to na maszynie na płycie ASUS P5B-VM procek CORE 2 DUO 2.4GHz, pamięci DDR2 1 GB i dysk SATAII. Mam programik podglądu LPT i na tej maszynie co chwilę na ułamek sekundy przelatuje mi chwilowa zmiana stanu wyjść LPT. sprawdzałem na innej słabszej na Pentium4 2 GHz i tam nic nie biega po LPT. Nadal nie wiem gdzie to wyłączyć.
Mam desktopa, na razie testuję to na maszynie na płycie ASUS P5B-VM procek CORE 2 DUO 2.4GHz, pamięci DDR2 1 GB i dysk SATAII. Mam programik podglądu LPT i na tej maszynie co chwilę na ułamek sekundy przelatuje mi chwilowa zmiana stanu wyjść LPT. sprawdzałem na innej słabszej na Pentium4 2 GHz i tam nic nie biega po LPT. Nadal nie wiem gdzie to wyłączyć.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Sprawdzałem w Menadżerze Urządzeń>Port Drukarki LPT > Ustawienia Portu i jest tam tylko opcja Włącz wykrywanie starszego sprzętu Plug and Play i jest ona odznaczona.
Podejrzałem w programie do monitorowania LPT i co około 3 sekundy port jest ustawiany na chwilkę w stan 04 HEX a następnie w FF i jak zmienię stan portu to i tak po tym przebiegu jest on FF??.
Pracuję na XP Professional.
Jak na razie to cały czas pod górę, nie mogę sprawdzić sterowania bo mi podbiegają silniki krokowe przez to dziadostwo!![/quote]
Podejrzałem w programie do monitorowania LPT i co około 3 sekundy port jest ustawiany na chwilkę w stan 04 HEX a następnie w FF i jak zmienię stan portu to i tak po tym przebiegu jest on FF??.

Pracuję na XP Professional.
Jak na razie to cały czas pod górę, nie mogę sprawdzić sterowania bo mi podbiegają silniki krokowe przez to dziadostwo!![/quote]