usługa cnc drewno 5 osi
usługa wycinania cnc drewno
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
usługa cnc drewno 5 osi
Witam serdecznie.
Jestem nowy na forum szukam osoby która była by w stanie wykonać szachy z drewna chyba potrzeba cnc 5 osi. Mam gotowe projekty w plikach stl. Proszę o pomoc. skoczek jest chyba najtrudniejszą figurą do wykonania.
Jestem nowy na forum szukam osoby która była by w stanie wykonać szachy z drewna chyba potrzeba cnc 5 osi. Mam gotowe projekty w plikach stl. Proszę o pomoc. skoczek jest chyba najtrudniejszą figurą do wykonania.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: usługa cnc drewno 5 osi
Masz jakieś wyobrażenie o tym ile chcesz zapłacić? 
Tylko nie pisz, że czekasz na wyceny - nikt nie będzie sobie głowy tym zawracał...
q

Tylko nie pisz, że czekasz na wyceny - nikt nie będzie sobie głowy tym zawracał...
q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
No właśnie ile? 32 bierki. Jedna sztuka 5h?
Czyli kilkanaście tysięcy zł za zestaw.
Robert
Czyli kilkanaście tysięcy zł za zestaw.
Robert
-
Obawiam, się że wyjdzie iż połowy nie da się wyfrezować w rozsądnym czasie...
q
q
„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Takie rzeczy nie robi się na 5-osiówce.Do tego są specjalne obrabiarki(frezarko kopiarki)wielostanowiskowe manualne.Pracowałem na takiej obrabiarce ,gdzie za jednym razem wychodziło 28sztuk jednakowych figur.Jeden rodzaj figury do 30cm wys. zajmował do 10godz.obróbki.Jeżeli kolega chce 1 komplet to się kolega nie wypłaci.Tylko ilości hurtowe.Poniżej zdjęcia jak to wychodzi po maszynie.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Eeee... Robi się też na wieloosiówce. Wspieram w robieniu programów z CAMa pewną firmę która się specjalizuje właśnie we frezowaniu różnego rodzaju figur i popiersi... Z tym że nie wielkości szachów 
Wychodzą od nich fajne zdobienia na budynki, różnego rodzaju pomniki itp. Czasem zlecenia na prototypy nadwozi koncepcyjnych aut... Trochę zazdroszczę tej roboty swojemu koledze. Dysponują ciężką i stabilną bramówką z głowicą 5D, podajnik paletowy i robota idzie faktycznie 24/24 - zleceń mają pełno, stali klienci, ceny kosmos... Ale puki są ludzie którzy mogą słono płacić za wierne kopie, to interes się kręci.

Wychodzą od nich fajne zdobienia na budynki, różnego rodzaju pomniki itp. Czasem zlecenia na prototypy nadwozi koncepcyjnych aut... Trochę zazdroszczę tej roboty swojemu koledze. Dysponują ciężką i stabilną bramówką z głowicą 5D, podajnik paletowy i robota idzie faktycznie 24/24 - zleceń mają pełno, stali klienci, ceny kosmos... Ale puki są ludzie którzy mogą słono płacić za wierne kopie, to interes się kręci.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Dla mnie duza skala to nie problem.. 

Moze dam rade pomóc , proszę o szczegóły

Moze dam rade pomóc , proszę o szczegóły
-
- Kontakt: