Wycinarka drutowa do 60tys używana
Szukam
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Wycinarka drutowa do 60tys używana
Witam, jak w temacie. Potrzebna wycinarka -oczywiście w tej cenie używka . Za jakimi modelami warto się rozglądać?. Maszyna do produkcji jednostkowej . Pole pracy min 400 w osi x .
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
Re: Wycinarka drutowa do 60tys używana
W tej kwocie nic sensownego nie kupisz. Jak mogę zaproponować, to ZAP-BP nową, na początek bardzo fajne maszynki.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

-
- Posty w temacie: 1
Na aledrogo w tej chwili stoi charmilles 290p. który jeśli kojarzę ma te 400mm w X ale na aukcji piszą, że prowadnice do wymiany... podejrzewałbym, że śruby pewnie też kończą żywot bo prowadnice do wymiany są z braku smarowania, a skoro nie smarowali prowadnic to tak samo i śrub.
Inne nie mają 400 w X ale większość to już starsze maszynki i na pewno mają problemy te czy inne bo to jednak maszynki, które w większości firm robią dopóki ich szlag jasny nie trafi. Znam firmę, w której podobny charmilles ma do wymiany pompę wysokiego ciśnienia, praktycznie wszystko co tylko się kręci w głowicy dolnej i wszystkie wiatraki w szafie ale "nie ma czasu, panie, pinindzy mało" i chłopaki otwierają szafę i stawiają wentylator kupiony w jakimś tesco
no a cena pompy jest trochę kosmiczna więc na to nie ma szans.
Jeśli nie są ci potrzebne tolerancje do 0.01 i mniej to chyba faktycznie zostaje nasz rodzimy ZAP ale robota na nim to taka fajna nie jest jak zacznie spawać materiał
Inne nie mają 400 w X ale większość to już starsze maszynki i na pewno mają problemy te czy inne bo to jednak maszynki, które w większości firm robią dopóki ich szlag jasny nie trafi. Znam firmę, w której podobny charmilles ma do wymiany pompę wysokiego ciśnienia, praktycznie wszystko co tylko się kręci w głowicy dolnej i wszystkie wiatraki w szafie ale "nie ma czasu, panie, pinindzy mało" i chłopaki otwierają szafę i stawiają wentylator kupiony w jakimś tesco

Jeśli nie są ci potrzebne tolerancje do 0.01 i mniej to chyba faktycznie zostaje nasz rodzimy ZAP ale robota na nim to taka fajna nie jest jak zacznie spawać materiał

-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Kolego właśnie dlatego że są to dość drogie maszyny , i wszystko zależy do czego ją potrzebujesz , jak nie robisz nic precyzyjnego i niestraszne ci dłubanie przy maszynie aby osiągnąć chociażby dobrą powierzchnie , bez przypaleń i śladu po drucie to okaże się że masz zbyt mały budżet .
-
- Kontakt:
Jedna z moich drutówek to maszyna z ZAPBP ok 7 lat, kupiłem nówkę, nigdy mi sie nie "zaspawał" materiał.
Ma swoje wady, ale jestem z niej bardzo zadowolony.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Kontakt:
Mój znajomy wygasza zakład, ma do sprzedania drutówkę w podobnej cenie, pole pracy X360 Y250 Z220 U50 V50, produkcji japońskiej.
Możliwość cięcia w natrysku oraz zanurzeniu, w pełni sprawna, nadal wykorzystywana w narzędziowni, telefon mogę podać poza forum.
Możliwość cięcia w natrysku oraz zanurzeniu, w pełni sprawna, nadal wykorzystywana w narzędziowni, telefon mogę podać poza forum.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Z jaką dokładnością i szybkością tniesz na zapie materiał o grubości 80mm. Np.: 20x20x80 taki gabaryt! Pod koniec cięcia sprawdź odchyłki za pomocą czujnika zegarowego i napisz a później polecaj ludziom.
POzdro.
POzdro.