Oprogramowanie do sterowania kontrolerami CSMIO/IP
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Oprogramowanie do sterowania kontrolerami CSMIO/IP
Jakie oprogramowanie najlepiej będzie sprawowało się do sterowania kontrolerami typu CSMIO/IP? Ktoś może przerabiał to niedawno?
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Re: Oprogramowanie do sterowania kontrolerami CSMIO/IP
Wyślij zapytanie do dostawców tego typu rozwiązań, nawet jeżeli nie mają aktualnie na stanie, to wydaje mi się, że będą w stanie udzielić odpowiedzi: gdzie tego szukać?
Proponuję jeszcze sprawdzić tutaj pod linkiem: https://www.cs-lab.eu/sklep-kat/sterowa ... akcesoria/
Proponuję jeszcze sprawdzić tutaj pod linkiem: https://www.cs-lab.eu/sklep-kat/sterowa ... akcesoria/
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Csmio jeszcze do niedawna działało tylko i wyłącznie z mach3, teraz działa też z ich autorskim softem simcnc (który jest dopiero w fazie rozwojowej) i z niczym więcej.
-
A bawiłeś się już simcnc o jakich ograniczeniach mowa? Ja chciałem tym z plazmą polatać przerobiłem nawet skrypt od probingu do detekcji blachy ale podłączyłem thc my plasm jako 150 a w simcnc jeszcze nie działają wejścia do sterowania up i down thc. Nie chce mi się przerabiać z powrotem na thc sd. Ogólnie wydaje mi się że soft zapowiada się dosyć ciekawie a skrypty w pythonie dosyć łatwo rozkminić.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
U mnie odpadł w przedbiegach bo nie ma możliwości orientowania wrzeciona przed wymianą narzędzia. Więc póki co zostałem na Machu.
-
chociaż nie mam frezarki lubię takie rzeczy wiedzieć na przyszłość. Jak to się w machu robi ?nie ma możliwości orientowania wrzeciona przed wymianą narzędzia