Opóźniona reakcja maszyny
regulacja posuwu opóźniona
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Opóźniona reakcja maszyny
Witam
Mam problem z analogową regulacją posuwu. Sterowanie na csmio ipm i mach 3. Kiedy kręcę potencjometrem maszyna reaguje po około 0.5 do 1 sekundy po przekręceniu, tak orientacyjnie. Jest to dość kłopotliwe. Chciałbym aby maszyna reagowała w tym samym momencie. Wiecie może gdzie można to ustawić i czy w ogóle się da? Wrzeciono na drugim pokrętle reaguje natychmiast, nie wiem czy to info coś pomoże.
Pozdrawiam
Mam problem z analogową regulacją posuwu. Sterowanie na csmio ipm i mach 3. Kiedy kręcę potencjometrem maszyna reaguje po około 0.5 do 1 sekundy po przekręceniu, tak orientacyjnie. Jest to dość kłopotliwe. Chciałbym aby maszyna reagowała w tym samym momencie. Wiecie może gdzie można to ustawić i czy w ogóle się da? Wrzeciono na drugim pokrętle reaguje natychmiast, nie wiem czy to info coś pomoże.
Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Re: Opóźniona reakcja maszyny
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway
- Ernest Hemingway
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Też nie mam możliwości sprawdzenia. Kłopotliwe bo np przy trajektorii testowej można się wpierdzielić w łapkę jeśli wystarczająco wcześnie się nie zareaguje a łapka blisko i takie tam różne sytuacje. Muszę się przyzwyczaić.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Jak puszczasz program testowy to możesz sobie zaznaczyć single block. Z tego co kojarzę na CSMIO u siebie to przy przyciskaniu F10-F11 też to działa z opóźnieniem, potencjometru nie mam.