Witam, mam w planach zakup elektrodrążarki drutowej.
Natrafiłem na Agiecut 200D, jakie są wasze opinie na temat tej maszyny, jej dokładności, serwisowania i awaryjności ? Pozdrawiam.
Elektrodrążarka drutowa - zakup
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Re: Elektrodrążarka drutowa - zakup
Lepiej kup coś z lat 1997-2000 jeżeli o Agie mowa. Evolution lub Challenge, wanna automatyczna, maszyny dobrze wykonane. No i jest spec od nich (nie fabryczny) co je ogarnie w razie czego.
https://www.youtube.com/watch?v=3eufN7zCxaY
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
ONA Electroerosion , bdb maszyny mechsnicznie i bdb generator. Dobry serwis. Niestety robione w Europie i cena europejska. GF AGIE to teraz chinczyki tyle ze kolorowe...
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
witam
Zajmuje się serwisem maszyn Agie m.in. wspolpracuje z kolegą K.S (pewnie o tego speca chodzi).
Tak jak kolega pisał wcześniej, maszyny z lat 1999 - 2005 sa najlepsze. Wiekszosc nowym modeli to china (ale nie wszystkie, tyle że reszta to wysokie modele , które produkuje sie w Szwajcarii)).
Ale skoro kolega pyta o Agie 200D to i raczej budżetu wielkiego nie ma. W tych cenach to lepiej szukac AGIE HSS 150/250.
W razie co służę pomocą, moge cos doradzić.
Zajmuje się serwisem maszyn Agie m.in. wspolpracuje z kolegą K.S (pewnie o tego speca chodzi).
Tak jak kolega pisał wcześniej, maszyny z lat 1999 - 2005 sa najlepsze. Wiekszosc nowym modeli to china (ale nie wszystkie, tyle że reszta to wysokie modele , które produkuje sie w Szwajcarii)).
Ale skoro kolega pyta o Agie 200D to i raczej budżetu wielkiego nie ma. W tych cenach to lepiej szukac AGIE HSS 150/250.
W razie co służę pomocą, moge cos doradzić.
Agie & Charmilles
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 2
Szczerze to jestem ciekawy tych maszyn, chyba hiszpańskich z resztą. Ale nie znam nikogo kto by miał z nimi styczność. Uważam że Agie są najbardziej ogarnięte jeżeli mówimy o używanych maszynach. Miałem też do czynienia z nowymi i starymi Fanuc'ami i twierdzę ze nowe to bieda z nędzą. No jest jeszcze Sodick ale osobiście uważam te maszyny za zbyt skomplikowane. Ale jak to mówią do wszystkiego idzie się przyzwyczaić.
https://www.youtube.com/watch?v=3eufN7zCxaY